All in!

Stå med oss når vi har en kjempemulighet på søndag.

Annonse:

Vi har en kjempemulighet på søndag. Ranheim – Lillestrøm på Extra Arena kl 18:00. Og FOR et utgangspunkt og mulighet vi har! Vi har rykket ned. Men med to kamper igjen har vi en ekstra mulighet. Det skal veldig lite til for å lykkes i to kamper på rad. Marginer, flyt og litt mer dyktighet i avgjørende situasjoner. Seier mot Lillestrøm vil sørge for at vi vil ha en god mulighet til kvalik om vi slår RBK i siste serierunde på Lerkendal. Tenk hvilken fantastisk mulighet det vil være å kunne komme til Lerkendal med en mulighet til å berge plassen. Jeg rykket ned med Kolstad i 06 og Sandefjord i 15. Begge de lagene lignet ikke noe som helst gjennom sesongen, det var åpenbare nedrykkslag. Jeg mener vi oftere enn motsatt har sett ut som et fotballag i år. Og vi har altså fortsatt en mulighet til å stå i ligaen etter 28 spilte seriekamper. 

Vi har utviklet oss på mange områder, samtidig har det ikke skjedd så raskt og så mye som vi aller helst ville tro på. Utvikling skjer ikke lineært, det er noen humper på veien. Men det er ikke langt unna. Vi har mistet 6 poeng i siste minutt på hjemmebane i år. Det forteller noe om at bare med det vi faktisk har prestert til nå, så er det marginer/udyktighet unna å stå med 30 poeng mot 24 poeng. Jeg har sjelden opplevd å bli straffet så hardt som vi har blitt i flere kamper i år. Ta Mjøndalen sist. Vi var klart best i åpent spill, brenner to fete sjanser på 1-1. Før knallhard straff ventet på to dødballer som sørget for tap. De to siste kampene forventer jeg at det er vår tur til å ha flyt og marginer, på toppen av å maksimere prestasjonene våre. 

Det er fire år siden jeg kom inn i klubben. Noe av det første jeg sa er det må bli verre før det kan bli bedre. Etter mitt syn har retningen til Ranheim som klubb blitt tydeligere og tydeligere. De menneskene som evner å forstå retningen, ta del i retningen, erfare og lære, og gradvis prestere på et høyere nivå – det er avgjørende for at Ranheim skal utvikle seg. Vi driver ikke med pekeleken i Ranheim. Men vi ser etter mennesker som VIL, som evner å ta eierskap til egen utvikling og som har kapasitet til å investere i andre rundt seg. Mitt engasjement for Ranheim handler ikke om divisjonstilhørighet, men om selve ideen ved Ranheim. Kulturen, verdiene, alle folkene, oppdraget om å realisere drømmen om toppfotball for trøndere. Og stadig jakte utvikling – som en gjeng. 

Til alle i og rundt klubben, tenk på følgende;

Det er ikke mange år siden vårt fantastiske frivillighetsapparat hang i tauene for å arrangere kamper i 3.divisjon. Men som en gjeng, med et sterkt fellesskap og masse lidenskap, arrangeres nå Eliteserie-kamper med de beste karakterer fra NFF.

Det er en haug med ting som skal gjøres før og etter en kamp også. Alle de frivillige som stiller opp med å henge ut flagg, rigge Fanzone, Overvik Corner, klargjøring av kiosker, diverse andre aktiviteter, rydding osv. Det er så forbanna bra, det er frivillighet i verdensklasse!

(Saken fortsetter under bildet)

Isak Heim Fanzone pluss 2019

Vi bygger stadig tettere bånd til lokalsamfunnet, trøndersk fotball og trøndere. Og disse kjærlighetsbåndene har alle muligheter til å bli sterkere og sterkere. I tillegg er det sånn at det er en etterskuddsvis virkning om man skal måle interessebygging mot kjøpte billetter. De lojale supporterne bygges over tid, lojaliteten kan du ikke kjøpe deg til. 

Men som klubb må du tørre å stå i retningen, heller ikke i arbeidet med publikum og supportere kan du vingle, selv om du ikke opplever at det eksploderer med billettsalg på kort sikt. Det er over tid den emosjonelle kontrakten mellom klubb og supporter inngås. Og det handler om å være så stødig og utholdende at det over tid blir en så sterk gjenkjenbarhet og et så sterkt tillitsforhold at hjertet ikke vil noe annet enn å stå sammen med Ranheim.

Billetter til helgas kamp mot Lillestrøm kjøper du her.

Vår jobb, alle vi som jobber i klubben og alle som er en del av klubben, er å skape de gode øyeblikkene på og utenfor banen så ofte som mulig. Jeg snakket med Bjørn Vik Mo i Coop, Bjørn delte noen tanker som i stor grad underbygger dette. Han fortalte at de sterkeste øyeblikkene fra årets sesong handler om noe annet enn resultater. Han trekker fram spillerne som var med Coop ut til Frosta og lagde en opplevelse for spillere der ute, den kollektive prestasjonen mot Brann i cupen, målet til Mikke mot Odd, da dattera kom hjem fra skolen og var så stolt over å ha fått besøk i klassen av Mush og Erlien. Den gode følelsen og lojaliteten skapes gjennom gjentatte øyeblikk og opplevelser som snakker til hjertet.

Samtidig som vi kjemper desperat til siste stund skal vi også være litt stolt av følgende; Ranheim har i år en svensk seriemester (Fonn Witry), en cupfinalist (Løkberg) og en midtstopper som har spilt seg til fast plass på Brann (Eggen Rismark). Alle tre spilte hos oss i fjor. Ranheim handler blant annet om å gjøre den neste til den beste, men også flytte spillere videre mot nye drømmer. Disse guttas prestasjoner skal være til inspirasjon for resten og søndag har vi en siste mulighet til å holde liv i drømmen om Eliteserien 2019.

Uavhengig av utfall søndag, neste søndag og i mulige kvalikkamper. Det er FOLKENE i og rundt Ranheim som gir meg energi og som gir meg en tro på at Ranheim alltid vil bli bedre. Jeg håper du vil stå med oss på søndag og på veien videre.

Takk for at du er en del av Ranheim!

Billetter til helgas kamp mot Lillestrøm kjøper du her.

Frank Lidahl

Annonse fra Obos-ligaen: