Årets første trepoenger i boks

Ranheim scoret fem mål og leverte tidvis festfotball da Viking ble slått hele 5-2 på Extra Arena søndag kveld. Dermed kan vi bokføre årets første trepoenger i Eliteserien 2019. (Foto: Jørn Engberg)

Det løsnet skikkelig for Ranheim da sesongens første trepoenger ble sikret hjemme mot Viking søndag kveld. Etter to tunge hjemmetap innledningsvis i sesongen, var det en gjeng med revansjesugne spillere som tok imot nyopprykkede Viking til kamp på Extra Arena.

I en sjanserik og underholdende fotballkamp fikk vi til slutt se sju scoringer i en kamp som levde helt til Michael Karlsens 4-2 scoring like før slutt.

Dobbel Solbakken

Det var Mads Reginiussen som fikk æren av å åpne scoringsballet da han ga Ranheim ledelsen 1-0 etter ti minutter. Det var også stillingen ved pause.

I 2.omgang tok det helt av med flere store sjanser til begge lag i sommervarmen på Ranheim. Først utlignet gjestenes Ylldren Ibrahimaj til 1-1, før Ola Solbakkens første scoring for året bare minuttet etter betød 2-1. Så feilberegnet Ranheim-keeper Even Barli et innlegg, dermed straffe til Viking og gult kort til vår sisteskanse. Tommy Høiland var sikker fra merket og da stod det 2-2.

Storflor-perle

Frispark til Ranheim på rundt 17 meter betyr som regel Øyvind Storflor-hold. Så også denne gang. Den rutinerte ringreven plasserte ballen nydelig over og 3-2 til oss med kvarteret igjen å spille og da Michael Karlsen satte ballen i et åpent Viking-mål fra langt hold helt på slutten kunne nervøse Ranheim-supportere endelig slippe jubelen løs og puste lettet ut. Årets første trepoenger var i boks! I jubelbrusen noterte Ola Solbakken seg for dagens andre scoring da han fastsatte sluttresultatet til 5-2 for Ranheim på overtid. Det betyr tre poeng og farvel til jumboplassen på tabellen.

Nå venter cupkamp mot Kolstad førstkommende onsdag før vi møter Brann i Bergen om èn uke.

Laget (4-3-3): Even Barli - Jørgen Olsen Øveraas (Øyvind Alseth 42 min.), Daniel Kvande, Ivar Furu, Erik Tønne (Aleksander Foosnæs 68 min.) - Adria Mateo Lopez (Magnus Blakstad 79 min.), Eirik Valla Dønnem, Mads Reginiussen - Øyvind Storflor, Michael Karlsen, Ola Solbakken.

Karlsen, Barli og Solbakken pådro seg alle gult kort.