Borteseier i Åsane

Ranheim tok tilbake andreplassen etter å ha snudd til seier mot Åsane.

På de fem tidligere oppgjørene mellom lagene, har Åsane aldri slått Ranheim før dagens kamp. I vår vant Ranheim 2-1 på EXTRA Arena etter scoringer av Torgil Gjertsen og Michael Karlsen.

Det var Åsane som kunne juble først i dagens kamp. Ny-innleide Erik Huseklepp mottok ballen på sin venstre side og skar innover mot mål. Han slo ballen flatt mot bakre stolpe og Herrem fikk en enkel oppgave med å sende hjemmelaget i føringen.

Ranheim jaktet utligning og skapte flere gode muligheter i minuttene som fulgte. Etter 18 minutter trodde de hadde utlignet da Mads Reginiussen mottok ballen inne i sekstenmeteren og banket ballen i mål, men dommer annullerte for offside. To minutter senere fikk også Åsane ballen i mål, men også denne scoringen ble avvinket for offside.

Ranheim fortsatte i samme spor, og ti minutter senere fikk bortelaget corner. Storflor svingte den inn på første stolpe mot en umarkert Kim Riksvold som stusset ballen i nettmaskene. Verdalingens første seriescoring for Ranheim i år.

Fem minutter senere kom Aslak Witry fram på sin høyreside og slo ballen lavt inn mot mål. En Åsane-stopper kommer foran Reginiussen og forsøker å klarere ballen. I stedet sklir den av foten og ender i mål. Ranheim hadde snudd kampen.

I andre omgang var det Ranheim som kontrollerte det meste som skjedde. Etter en innholdsrik første omgang, forløp den andre seg i et lavere tempo hvor Ranheim holdt ballen i laget og nektet hjemmelaget å komme seg til scoringsmuligheter.

Like før timen var spilt slo Blakstad en fin pasning til Lillebo. Han dro seg forbi stopperen og plasserte ballen forbi keeper fra skrått hold. 3-1, og stjørdalingens fjerde scoring i Ranheimdrakta.

Åsane gikk høyere i banen i jakten på redusering, men Ranheimforsvaret hadde kontroll på det som kom og holdt godt unna. I stedet kunne Ranheim øke ledelsen, da mulighetene åpnet seg på overganger. Ti minutter før slutt var Lillebo frempå igjen. I helt åpent landskap på Myrdal forserte Lillebo mot mål. Skuddet gikk centimetere utenfor lengste stolpe.

Etter et hjørnespark like før slutt åpnet det seg i Ranheims forsvar. Erik Huseklepp bli sendt igjennom alene mot mål, men bak han kom Aleksander Foosnæs løpende og kom på høyde med angriperen ved sekstenmeteren, og fikk stoppet den tidligere Brann- og Haugesund spilleren før han fikk avsluttet på Barli.

Da kampuret stod på 93 minutter blåste dommer av kampen, og Ranheim tar med seg tre poeng i bagasjen tilbake til Ranheimsfjæra.