Brann-Ranheim 1-0 (0-0)

Brann ble for sterke i Bergen.

Annonse:

Eneste forandring fra laget som vant i Molde sist søndag, var at en småskadet Aslak Fonn Witry ble erstattet av Øyvind Alseth på høyrebacken.

Kampen åpnet i et rolig tempo, og selv om Brann kanskje hadde ballen mest, var Ranheim helt på høyde. Likevel var det mest severdige det første kvarteret da Mikke Karlsen forsøkte en avslutning fra godt inne på egen banehalvdel. Sahin-Radlinger sto visstnok langt ute, men avslutningen traff nærmere hjørneflagget enn mål.

Maalen ble tvunget til å gjøre sitt første bytte etter kun en drøy halvtime. Karlsen fikk en smell tidlig i kampen, men forsøkte å fortsette. Det gikk dessverre ikke, og Helmersen kom inn.

Brann tok mer og mer over banespillet, men kom ikke til stort mer enn halvsjanser. Yttergård Jensen og Barmen kom begge til gode skudd som gikk til side for mål, og Skålevik kom helt avslutningsvis til en kjempesjanse som ble blokkert.

Etter pause startet begge lagene relativt intenst. Løkberg kom til omgangens første avslutning på mål, men skuddet gikk via en forsvarsspiller, og ble ikke noe problem for Sahin-Radlinger i Brannmålet.

Like etter var det hjemmelagets tur å angripe. Først ble en avslutning blokkert av hele tre blåkledde, deretter var Barli med på notene på returen. 

Så kom en grei mulighet i den andre enden. En retur falt ned på 12-13 meter, og Løkberg kom først på nedfallsfrukten. Dessverre klarte ikke midtbanespilleren å presse avslutningen under tverrliggeren.

Et mål lå i luften nå, og dessverre ble det hjemmelaget som skulle få hull på byllen først. Acosta var sterkest i en duell etter et frispark, og headet ballen ned til Peter Orry Larsen, som enkelt kunne spasere inn ledelse til de rødkledde.

Ranheim endret ikke kampplan noe særlig som følge av dette, og fortsette å skape sjanser. Et frispark fra Storflor gikk like over tverrliggeren, og Mads Reginiussen fyrte av et skudd som Sahin-Radlinger måtte slå til hjørnespark.

Jakten på en utligning fortsatte, og like før slutt fikk Andreas Helmersen en gigantisk mulighet til å utligne. Foosnæs vant en duell i returrommet, og Helmersen snappet ballen mellom forsvarsspiller og keeper. Dessverre ble vinkelen for spiss, og avslutningen gikk utenfor. 

Selv om Ranheim forsøkte en sluttspurt, endte det med hjemmeseier i Bergen.

Nå går vi en helg uten Eliteserie i møte, takket være landskamper. Neste kamp blir derfor først 16. september. Da står Strømsgodset på motsatt banehalvdel på Extra arena, og billetter kan du skaffe deg her.

Kampfakta:

Ranheim:
Barli - Foosnæs, Furu, Kvande, Alseth (Sørløkk 89') - Løkberg, Valla Dønnem, Reginiussen - Tønne, Karlsen (Helmersen 33'), Storflor (Solbakken 79')

Mål: 1-0 Orry Larsen (59')

Kort Ranheim: Ingen

Annonse fra Eliteserien: