Effektive Molde vant i fjæra

Heroisk kjemping til tross, Molde forlenget tapsrekka på hjemmebane. (Foto: Jørn Engberg)

Etter å ha plukket tre poeng i Haugesund sist helg, var det et lag som også ville vinne på hjemmebane som entret matta på Extra arena.

Og laget viste seg fra en langt bedre side enn Extra arena har sett på en stund. Likevel var det gjestene som skulle få første stikk. Mathis Bolly kom fri på gjestenes venstreside. Innlegget fant en Moldespiller, som igjen headet ned til Leke James, som satte ballen forbi Barli.

Etter scoringen tok vi imidlertid mer og mer tak i kampen, og kom etter hvert inn i en god periode, som endte i mål.

Skarsem snappet ballen og fant Karlsen foran mål. Kraftspissen vartet opp med en elegant dragning, men avslutningen ble reddet av keeper. På returen var derimot Erik Tønne først, og satt kontant sitt første for sesongen.

Vi fortsatte å styre etter utligningen, og Reginiussen fikk en god mulighet til å sende oss i ledelsen da han headet like utenfor på et innlegg fra Storflor.

Gjestene skulle dessverre vise seg å være dødelig effektive da kontringsmulighetene bød seg. En kontring endte etter hvert hos Bolly, og den lynkjappe kantspilleren fant medspiller Ellingsen, som kaldt plasserte inn 1-2.

Andre omgang var kun minutter gammel da gjestene viste at de slett ikke hadde lagt igjen effektiviteten i garderoben. Knudtzon kom seg rundt på hjørnet av 16-meteren vår, og la tilbake til James. Barli fikk fingertuppene på skuddet, men kunne ikke holde den ute, og Molde satte sitt tredje for kvelden - på like mange sjanser.

Med drøyt 20 minutter igjen gjorde Maalen sitt første bytte. Storflor ble erstattet av Solbakken, og for et bytte det skulle vise seg å være. Under et minutt etter at han kom inn, kriget Solbakken inn reduseringen etter et flott innlegg fra Tønne.

Molde ble utsatt for et enormt press mot slutten av kampen, men gjestene red det av, og kampen endte 2-3.

Neste helg skal vi atter en gang til Rogaland. I Stavanger venter Kristoffer Løkbergs Viking, og kampstart er søndag 18:00.

Neste hjemmekamp blir søndag om to uker. 1. september kommer Kristiansund på besøk, og billetter kan du kjøpe her.

Kampfakta:

Ranheim-Molde 2-3 (1-2)

Målene: 0-1 James (7’), 1-1 Tønne (28’), 1-2 Ellingsen (36’), 1-3 James (48’), 2-3 Solbakken (71’)