Effektiviteten seiret

Bodø/Glimt var mest effektive, og fikk til slutt en fortjent seier.

Bodø/Glimt kom fra et 0-6 tap mot Vålerenga sist serierunde, mens vi kom fra et forsmedelig 2-3 tap for Rosenborg. Det var med andre ord to revansjelystne lag som stod klar på Aspmyra til midtnattsolkamp. Bodø/Glimt gjorde bare en endringer fra stortapet, mens vi fant plass til fire endringer. Blant annet var Jørgen Olsen tilbake i startoppstillingen etter skadetrøbbel.

Spillermessig overtak

Oppgjøret startet dessverre med at tidligere Ranheimspiller, Brede Moe, pådro seg det som så ut som en strekkskade. Det gjorde at vi kunne spiller powerplay de første minuttene, og Mads Reginiussen fikk en kjempesjanse til å utnytte dette. Dessverre gikk Reginiussen sitt skudd fra syv meter rett på keeper etter flott spill.

Det første kvarteret var det guttene fra Ranheimsfjæra som dominerte banespillet, uten at vi skapte noe foruten om sjansen til Reginiussen. Da var det Bodø/Glimt som tok over showet. Etter 24 minutt finn Ulrik Saltnes en luke i Ranheimsforsvaret med et hærlig gjennomspill. Layouni fikk en enkel jobb mot Even Barli, og satt sikkert inn 1-0.

Bodø/Glimt fortsatte å være det førende laget ut omgangen, og var nærmere 2-0 enn Ranheim å utligne. Takket være en god blokkering av Jørgen Olsen gikk lagene til pause på stillingen 1-0.

Deja vu

2.omgang startet som den 1. Ranheim kontrollerte ballinnhavet og skapte to gode mulighet fem minutter ut i omgangen. Først får Skarsem en god mulighet frå kort hold som går inn til keeper, før Foosnæs blir spilt flott igjennom, men Marius Lode kom inn i siste sekund og fikk hindret en ren scoringssjanse med en blokk.

Som i 1.omgang fikk ikke Ranheim utnyttet det spillermessige overtaket, og det straffet Layouni. Etter 67 minutter ender ballen hos nevnte Layouni. Han gjør nok en gang, ingen feil, og sender Bodøfansen til himmels med å kontrollere inn 2-0 i lengste hjørne. Man kunne fort se for seg et scerino likt 1-0

15 minutter før slutt fikk Magnus Blakstad et glimrende brudd på Bodø/Glimts halvdel. En Glimtspiller forsøkte å snappe ballen tilbake fra Blakstad, men den havnet hos Tønne som spilte til Reginiussen. Han gjorde saken biff, og sendte ballen i lengste kryss og det var kamp igjen.

Ranheim kastet seg i angrep rett etter scoringen og var nær med å utligne med Karlsen og Reginiussen, men en gulkledd stod i veien. I stedet var det de gulkledde som skulle punktere kampen. Herrem jaktet et tilbakespill mot Barli, og blokkerte ballen i mål og til 3-1 for nordlendingene.

Rett etter skulle vondt bli verre. Innbytter Geir Andre Herrem får ball fra en Ranheimspiller, og får spasere 40 meter rett frem alene mot Barli. Herrem er kald som en fisk og økte ledelsen til 4-1. Bodø/Glimt var ikke ferdig der. Tre minutter på overtid setter Glimt i gnag en sterkt kontring, og danske Zinckernagel fikk æren av å sette kronen på verket og 5-1.

Neste kamp er hjemme mot SK Brann, hvor det kan bli gjensyn med Løkberg og Eggen Rismark. Kjøp billett her!