eSerien sparkes i gang i dag

Første sesong i eSerien starter i dag, og Ranheim åpner mot en av storfavorittene Brann. Totalt skal 18 lag fra Eliteserien og OBOS-ligaen om å bli landets beste i FIFA.

Annonse:

De 18 lagene skal kjempe om en premiepott på 250 000 kroner og Global Series-poeng. Poengene kan hjelpe spillerne videre inn i andre turneringer som for eksempel VM i FIFA 19. Se forklarenende video om hva eSerien er nederst i saken 

- Vi kommer ikke til å undervurderer noen

— Færaas

Kampene spilles én mot én. Alle klubber har signert to spillere som rullerer på å spille mot de andre klubbene i et gruppespill. I gruppespillet vil hvert oppgjør mellom to klubber bestå av to kamper. Det er laget med flest mål til sammen i de to kampene som vinner oppgjøret.

I dag skal Ranheim møte Brann, Ham-Kam og Kristiansund i første runde. Kampene kan ses digitalt på Dplay, eller lineært på Eurosport Norge. Første kamp starter 17.45.

Saken fortsetter under videoen


eSerien benytter to spillformater gjennom sesongen: I gruppespillet brukes «Fixed 85»-rating på på spillerne. Det betyr at alle lag er like gode på papiret. Det er kun spilleren bak kontrollene som vil være en faktor i hvem som vinner kampen eller ikke. 

I sluttspillet 25.-26. mai vil turneringen gå over til FIFA Ultimate Team (også kjent som FUT). I dette formatet er det opp til deltakerne å velge hvilke spillere de vil bruke. Deltakerne vil ha alle spillerne tilgjengelig, så de kan velge legender som Cruyff eller gå for nye talentene som Mbappe. Her vil vi virkelig kunne se hvor teknisk gode spillerne er. 

For å lese mer om hva eSerien går ut på og hvordan vi tippes finner du mer informasjon på eserien.no.

– Vi tror Kristiansund og HamKam skal bli seige å slå. Vi går ut med forsiktig tilnærming og skal ikke undervurdere noen. Kommer vi oss til sluttspill har vi realisert de målene vi har satt oss selv på forhånd, erklærte Johan Færaas til gamer.no.


Annonse fra Eliteserien: