Ferdig analysert

God prestasjon - fortsatt mye å forbedre.

Annonse:

Analysen av kampen mot Jerv startet allerede natt til mandag for en søvnløs trenerduo. Tarjei Smågesjø og Svein Maalen fortsatte jobben på flyet hjem til Trondheim mandag formiddag og utover ettermiddagen.

Her handler det om å få et faktisk forhold til prestasjonen, de ulike fasene av spillet og ikke la det være følelsestyrt.

Det var naturlig nok mange plusser etter Jerv-kampen, samtidig som vi har mange områder vi kan og skal forbedre - og bra er det!

- I første omgang var ballen inne på deres halvdel opp mot 70% av tiden. Vi hadde 9-5 i potensielle scoringsmuligheter, det betyr eksempelvis at den siste pasningen forhindret en klar scoringsmulighet, forteller Tarjei Smågesjø.

Han fikk også på video se et Ranheim som i store perioder de første 70 minuttene klarte å sette et godt og aggressivt press på Jerv, noe vi ikke var like gode på de siste tjuefem minuttene.

- Gjennom hele kampen er det ting vi kan jakte å gjøre bedre. Offensiv markering, hvordan vi utnytter kontringer og gir de for store rom i enkeltsituasjoner. Siste del av kampen klarte vi ikke å sette et kollektivt press. De fikk mer rom i frispillingen bakfra, flyttet opp flere hodesterke spillere sentralt og fikk slå mye langt inn mot våre stoppere. Målet skulle vi ha avverget, men jevnt over står vi veldig godt i mot også siste del av kampen. De skapte veldig få store farligheter, sier Smågesjø.

Nå starter jobben for fullt på treningsfeltet inn mot Arendal-kampen 2.påskedag. Vi skal ikke gjøre noe nytt, men gjøre det vi skal gjøre på en enda bedre måte når vi møter Arendal.

Billetter til Ranheim - Arendal 2.påskedag kl 1800 kjøper du her.


Annonse fra Eliteserien: