Før FK Haugesund: Seier og tap sist sesong

Det ble hver sin hjemmeseier da Ranheim og FK Haugesund møttes i Eliteserien forrige sesong. (Foto: Jørn Engberg)

På søndag møtes Ranheim og FK Haugesund til det første av to oppgjør i Eliteserien denne sesongen.

Husker du hvordan det gikk i fjorårets to møter mellom lagene?

Festfotball i solskinnet

For ganske så nøyaktig ett år siden tok vi imot FK Haugesund på Extra Arena i et strålende solskinn der vi tidvis bød på festfotball i en kamp vi til slutt vant 4-2. Mads Reginiussen ga oss ledelsen 1-0 tidlig i den kampen, før Øyvind Storflor viste fram frisparkfoten sin til 2-0 allerede etter et kvarters spill.

Gjestenes dødballspesialist Alexander Stølås fastsatte pauseresultatet til 2-1 før Christian Grindheim utlignet til 2-2 drøyt 20 minutter ut i 2.omgang.

Men, dette var Ranheims dag. 3-2 målet til Reginiussen midtveis i omgangen var det berømte doble overhoppet vi husker så godt før kantspiller Erik Tønne fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 4-2 med seks minutter igjen på kampuret.

Kampen ble sett av 2040 tilskuere. På søndag er det meldt tilsvarende solskinn og varmere temperatur. Kan historien gjenta seg også på banen?

Tap i Haugesund

Høstens møte mellom FK Haugesund og Ranheim ble spilt på Haugesund Stadion 4.november i fjor og endte med 2-0 seier til hjemmelaget. Sondre Tronstad ga vertene ledelsen like før pause før nevnte Grindheim ble den eneste spilleren som scoret i 2018-sesongen begge møter mellom lagene da han doblet ledelsen i oppgjøret åtte minutter etter hvilen. Høstens oppgjør mellom de to lagene ble sett av drøyt 3000 tilskuere.

FK Haugesund står med ett poeng på to kamper i årets sesong. Etter å ha tapt 2-3 i premieren borte mot Strømsgodset, spilte laget 1-1 hjemme mot Sarpsborg 08 i 2019-sesongens første hjemmekamp forrige helg.

Ny trener av året er som kjent Jostein Grindhaug etter at Eirik Horneland dro til Rosenborg før årets sesong.

Inngangsbilletter til søndagens kamp kjøper du her. På søndag åpner også årets nyvinning Overvik Corner, vår egen pub. Velkommen til påskekos.