Før kamp: SK Brann

Gjensyn med gamle lagkamerater for Eggen Rismark.

Annonse:

Etter etableringen i 1908 har Brann vokst frem som en av landets mest tradisjonsrike klubber. Klubben fikk raskt fotfeste og suksess med to cupfinaler i løpet av sine første ti leveår. I storhetstiden på 1960-tallet, anført av Roald ”Kniksen” Jensen, ble to seriemesterskap og to cupmesterskap vunnet. Etter en ustabil periode på 1980-tallet befestet Brann igjen sin posisjon i norsk fotball og går i år inn i sin 31. strake sesong i Eliteserien, sett bort fra et lite opphold i OBOS-ligaen i 2015.

 Bergensklubben er per i dag på fjerdeplass på listen over antall plukkede poeng Eliteserien siden 1963, og har i samme periode plukket ti medaljer. Totalt har Brann henholdsvis tre serie- og seks cupmesterskap, og er med dette blant landets mest meritterte klubber. 

Denne sesongen har Brann pekt seg ut som ett av de sterkeste lagene og slapp knapt inn mål i vårsesongen. Etter sommerpausen har de fått et par tap og i forrige runde gikk Rosenborg forbi bergenserne på tabellen ettersom Brann tapte mot Vålerenga i Oslo. Det blir dermed et lag som jager tabelledelse og seriegull som venter oss søndag.

Tidligere oppgjør

Ranheim og Brann har kun møttes fire ganger tidligere, og alle møtene har funnet sted i løpet av de siste fire årene. I 2014 møttes klubbene i fjerde runde av cupen på Brann Stadion. Brann trakk det lengste strået med en 4-2-seier etter scoringer av Amin Askar, Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen og Erik Huseklepp. Mads Reginiussen og Magnus Blakstad sto for målene da Ranheims cupeventyr tok slutt.

I 2015 ble det to møter i Branns visitt i OBOS-ligaen. I det første oppgjøret på Brann Stadion tok Brann en tidlig ledelse ved Fredrik Haugen. Til tross for en kjapp utligning signert Torgil Gjertsen, viste rødtrøyene seg igjen for sterke og vant til slutt komfortabelt 4-1 etter et hat-trick fra den svenske spissen Jakob Orlov. I hjemmeoppgjøret endte det til slutt 0-0 etter en tett og jevnspilt affære.

Lagene skulle i utgangspunktet sparke i gang Eliteserien 2018 før påske, men en kald vinter med tæle i bakken gjorde at kampen ble utsatt. Da kampen endelig ble berammet ledet Brann serien, foran nettopp Ranheim, og bortelaget stakk av med alle tre poengene og vant 2-0.

Først ble det i sommer klart at Kristoffer Løkberg forlater Ranheim etter sesongen til fordel for Brann. Rett for overgangsvinduet stengte ble også hans nabo Christian Eggen Rismark klar for bergensklubben. Rismark sluttet seg til Branns tropp umiddelbart, men foreløpig har stopperen sett begge serierundene fra benken.

Kan hans Brann-debut komme mot gamle lagkamerater på søndag? Svaret får du på Eurosport Player kl 18:00.

 

 

Annonse fra Eliteserien: