Før kampen: Bodø/Glimt

Vårsesongen avsluttes på Aspmyra. (Foto: Jørn Engberg)

Annonse:

Lørdag kveld venter siste kamp før sommerferien, og turen går nordover for å møte seriens store overraskelseslag. For Bodø/Glimt har, med unntak av sist kamps 0-6-tap mot Vålerenga, levert en svært solid sesong. Og store tap mot Vålerenga kan skje den beste.

Bodø/Glimt startet sesongen med å slå RBK 2-0, og så seg derifra aldri tilbake. Nå står de med åtte seiere, to uavgjorte, og tre tap etter 13 spilte kamper. Noen av kampene har vært av den spektakulære sorten, som 5-4-seieren over Mjøndalen, og 4-3-seieren mot Viking. Begge på bortebane.

Nordlendingene ligger før lørdagens kamp på tredjeplass i serien, med 26 poeng. Det er fire poeng bak serieleder Molde, men med to kamper mindre spilt.

Sist seier i 2017

Sist sesong var Bodølaget en av de motstanderne vi ikke klarte å knekke. Etter å ha fått juling 4-0 på Aspmyra tidlig i sesongen, ble det målløst i fjæra. Vi har altså fortsatt til gode å score på dem i Eliteserien.

Heldigvis skal vi ikke så langt tilbake for å finne sist seier. I 2017 vant vi 2-1 på hjemmebane i OBOS, etter mål av Mats Lillebo og Christian Eggen Rismark. En sesong som endte med at begge lagene rykket opp.

På lørdag vil det stå mellom to lag som desperat ønsker tre poeng. Hvis du ikke tenker deg nordover for litt fotball under midnattssola, sendes kampen på Eurosport Norge. Kampstart er 21:00.

Neste hjemmekamp er ikke før 4. august. Da kommer Brann tilbake, og hvis du vil være til stede da vi sender Løkberg, Rismark, og resten av rødtrøyene hjem uten poeng, klikker du her.

Annonse fra Obos-ligaen: