Før kampen: IK Start

Vil slå tilbake etter to strake tap.

Laget som ligger på 15.plass på tabellen har samlet 14 poeng så langt. Halvparten ble tatt før Start valgte å sparke Mark Dempsey. Etter hvert tok Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal over.

Siden vi møtte de sist, har de slått Stabæk 2-1 på hjemmebane, mens forrige helg ble serieleder Brann for sterke i Bergen og vant til slutt 4-1.

Kevin Kabran har scoret i begge de to nevnte kampene, og svensken er sørlendingenes toppscorer med fire mål så langt.

Tidligere oppgjør

Ranheims første møte med Start var i 2012, da sørlendingene var på en snarvisitt i OBOS-ligaen. I et realt trøndervær på EXTRA Arena endte kampen 1-1 etter sen Ranheimutligning og strafferedning av Even Barli.

I det motsatte oppgjøret samme år tok Start ledelsen tidlig, men Michael Stilson utlignet midtveis i første omgang. Ranheim, med Kristoffer Løkberg som midtstopper, holdt lenge unna for Starts offensiv men måtte til slutt gi tapt og Start gikk opp i 2-1-ledelse. På overtid fikk Ranheim straffespark da en gulkledd stoppet en avslutning fra Stene med hånda. Straffen ble ekspedert i mål og kampen endte dermed 2-2.

I fjorårets oppgjør vant Ranheim 1-0 hjemme på EXTRA Arena. En jevnspilt fotballkamp som lenge stod og vippet, men Ranheim ga full gass mot slutten og Mads Reginiussen ble matchvinneren da han fikk hull på byllen fire minutter før slutt.

Ranheim tok ledelsen først i det omvendte oppgjøret. Først ved Andreas Rye, før Mads Reginiussen økte til 0-2 minutter senere. Start slo imidlertid knallhardt tilbake og utlignet til 2-2 like før pause. To mål av Skålevik i den andre omgangen ga 4-2 og hjemmeseier. Start rykket direkte opp, mens Ranheim tok seg som kjent til Eliteserien via kvalik.

Like før sommerpausen vant Ranheim oppskriftsmessig 2-0 hjemme på EXTRA Arena. Først scoret Valla Dønnem sitt første eliteseriemål, før Michael Karlsen headet inn kampens andre scoring i andre omgang.

Avspark på søndag er kl 18:00 og kampen kan du se på Eurosport Player. Vil du se den med Ranheims supportere, kan du se den på Land & Strand eller O'Learys.