Før kampen: Lillestrøm

På søndag kommer Lillestrøm til fjæra. Vinner Ranheim, blir det tredje gang denne sesongen med full pott. (Arkivfoto)

Annonse:

Lillestrøm er det laget som har vært lengst på øverste nivå i Norge uten å rykke ned. Sist de rykket ned var i 1966, og etter de rykket opp igjen i 1975 har de ikke vært nede. Derfor er det en gjeng som vet hva det vil si å holde seg i divisjonen, og for å klare det trenger de tre poeng mot Ranheim.

Det klarte de ikke sist lagene møttes. På Åråsen stakk Ranheim av med alle poengene, og Mads Reginiussen ble eneste målscorer. Det var vår femte kamp i årets eliteserie, og kronet en av våre beste periode i årets sesong.

Gjestene er for øyeblikket over streken, men bare så vidt. Med 27 poeng ligger de ett poeng foran Strømsgodset på kvalikplass. De har imidlertid ikke så verst form, to tøffe seiere mot Tromsø og Stabæk, ble fulgt av to uavgjortkamper mot gulljagende Brann og Rosenborg.

Lillestrøm er også fortsatt med i cupen, og skal på onsdag spille semifinale mot nettopp Strømsgodset.

Lagets toppscorer er, nå som i vår, Thomas Lehne Olsen. Spissen har notert seg for ti scoringer hittil i sesongen, og har dermed ett mer enn Mads Reginiussen, som er vår toppscorer med ni.

For Lillestrøm sin del soner Arnor Smarason etter å ha pådratt seg sitt 4. gule kort for sesongen. Mads Reginiussen er tilbake etter å ha sonet sist kamp mot Bodo/Glimt. 

Foruten kampen i vår har Ranheim og Lillestrøm møttes fem ganger. I det hittil siste oppgjøret spilt på Ranheim vant vi 4-0. Det var i 1955, og vi håper å gjenta bedriften på søndag. 

Skulle vi klare det vil det også bli tredje gang denne sesongen vi tar full pott mot et lag. Tidligere har vi slått Molde og Kristiansund i begge oppgjørene. 

Oppgjøret starter 18:00 på Extra arena. Kampen vises på Eurosport player og Eurosport pluss, men nytes som alltid best fra tribuneplass. Det begynner å bli få billetter igjen, så ikke vent. Billetter kjøper du her.

NB! Husk at klokka stilles én time tilbake natt til søndag. Det værste som skjer er at du kommer én time for tidlig.

Annonse fra Obos-ligaen: