Før kampen: Ranheim - Tromsø

Det du trenger å vite om årets siste kamp i fjæra.

Annonse:

Sist vi møtte Tromsø var det sesongens første bortekamp. Nå er sirkelen sluttet, og de kommer nedover for å møte oss til vår siste hjemmekamp. I april ble det hele 4-0 til nordlendingene, men mye har skjedd siden den gang, og det er en revansjelysten gjeng som inviterer til fest på søndag.

For Tromsø har sesongen gått omtrent som forventet. De ligger for øyeblikket på 10.plass, én plass over fjorårets 11.plass. Gjestene har så og si berget plassen. Ned til Lillestrøm på kvalifiseringsplass er det fem poeng, med seks igjen å spille om. Lillestrøm skal spille mot Strømsgodset, som ligger fire poeng bak Tromsø på tribunen. Det skal altså mye til for at helgas gjester rykker ned.

De kan derimot ikke skryte på seg all verdens form. Sist gang Tromsø gikk seirende av banen var i den svært sterke seieren mot Brann på Alfheim. Siden den gang har det derimot blitt fire strake tap, deriblant 5-1 borte mot Kristiansund, og 2-4 hjemme mot Molde. 

Sist Ranheim slo Tromsø er helt tilbake i 2010. Den gang spilte vi i Adeccoligaen, og de i Tippeligaen. 0-2 ble stillingen på Alfheim, etter mål fra Daniel Krogstad og Robert Stene. Ingen av de skal spille på Extra arena på søndag. Det skal derimot Gjermund Åsen, som scoret vårt mål da vi spilte uavgjort mot de i Adeccoligaen i 2014, og to av Tromsøs fire mot oss i april. Hjemmekampen i 2014 tapte vi 0-3. 

For Tromsøs del er Kent-Are Antonsen usikker. Ellers er ingen i troppen skadet eller suspendert.

Ingen blå er suspendert heller, men en hel haug må passe seg for å slippe tidlig juleferie. Witry, Foosnæs, Furu, Løkberg, Karlsen og Reginiussen er alle ett kort unna soning.

Kampen vises kun på Eurosport player og Eurosport pluss, så det er bare å ta seg turen til fjæra. Kampstart er 18:00, og billetter kjøper du her. I anledning årets siste hjemmekamp koster alle billettene kun 99 kroner pr stk. 

Det er også lurt å tenke litt framover. Sesongkort til 2019 er i salg, så hvis du vil sikre deg plass da Brann, RBK, Molde, og resten kommer tilbake vet du hva du må gjøre. Info om sesongkort finner du her.

Annonse fra Obos-ligaen: