Før Vålerenga: Slik gikk det i fjor

Det ble uavgjort og tap i fjorårets to kamper mot laget fra hovedstaden.

På søndag kommer Vålerenga på besøk til Extra Arena, men husker du hvordan det gikk i fjorårets to kamper mot Ronny Deilas mannskap?

Vårens oppgjør mellom lagene ble spilt på Ranheim lørdag 28.april og endte til slutt 2-2 i et spennende og sjanserikt oppgjør der vi ledet kampen to ganger, men satt igjen med ett poeng til slutt.

Nåværende Brann-spiller Kristoffer Løkberg ga oss ledelsen midtveis i 1.omgang før gjestenes Sam Johnson (nå i Real Salt Lake) utlignet for Oslo-laget like før halvtimen var spilt. Det var også stillingen ved pause i oppgjøret som ble sett av 2068 tilskuere på Extra Arena denne lørdagskvelden.

Seieren glapp

I 2.omgang var det igjen Ranheim som tok ledelsen da nøyaktig timen var spilt ved Erik Tønne, men Oslo-lagets Sam Johnson ville det annerledes og hans utligning med fem minutter igjen å spille av oppgjøret ble også kampens siste mål. Dermed endte det 2-2 og ett poeng til hvert av lagene i en periode der vi hadde et hektisk program med hengekamper i serien og tre tidlige cuprunder i samme tidsrom.

Helt på tampen av kampen fikk Vålerengas Ivan Näsberg marsjordre etter å ha fått sitt andre gule kort i kampen.

Dobbel Finne

Høstmøtet mellom Vålerenga og Ranheim ble spilt på Intility Arena i Oslo lørdag 24.november i fjor og var også siste serierunde av Eliteserien 2018. Etter en målløs 1.omgang, var det Vålerenga som fikk uttelling for sitt press tidlig i 2.omgang da Bård Finne laget både 1-0 og 2-0 med to minutters mellomrom tidlig i 2.omgang. Helt på tampen fikk vi inn en redusering på et Øyvind Storflor-frispark av beste merke, men nærmere kom vi ikke hjemmelaget som dro i land en 2-1 seier i kampen som ble sett av 7860 tilskuere.

Resultatet betød samtidig at Vålerenga gikk forbi oss på tabellen og at vi til slutt endte opp på 7.plass i Eliteserien forrige sesong.

Uten borteseier så langt

Etter sju spilte kamper ligger Vålerenga på 4.plass i Eliteserien med elleve poeng. Laget står med tre seire, to uavgjort og to tap så langt og jakter fortsatt sin første borteseier for året.

Til søndagens oppgjør må gjestene klare seg uten Mohammed Abu etter det røde kortet (to gule) han pådro seg i mandagens 1-1 kamp borte mot Viking.

Har du fortsatt ikke sikret deg billett til kampen? Det gjør du her.