God gjennomkjøring

Endte 0-0 på Intility Arena mot Vålerenga. (Arkivfoto)

Lørdag ettermiddag ble det spilt treningskamp i Oslo mot Vålerenga, på et brennhett Intility Arena. For vår del en fin test før neste helgs seriekamp mot Rosenborg, i tillegg en god øving på bortebanespill mot en sterk motstander.

Hjemmelaget var det førende laget i første omgang med mye ballinnehav, uten at det ble skapt mange farligheter. Vi sto godt i forsvar, men klarte ikke å ta godt nok vare på ball i det vi vant den i gunstige posisjoner. Like fullt fikk Løkberg en stor mulighet til å sende oss i ledelsen ti minutter før pause, men avslutningen fra god posisjon skrått inne i sekstenmeteren ble for løs. Sekunder før pause fikk Enga omgangens største mulighet. En dårlig vurdering av oss førte til unødvendig balltap rundt midtstreken, rask overgang imot og skrått alene med Barli ble ballen fluktet mot det lengste hjørnet – men på utsiden av stolpen.

I andre omgang kontrollerte vi kampen i større grad og sjanseproduksjonen sto i stil til banespillet. Storflor fikk en fet mulighet, innlegg på bakerste, dro av motspiller og avslutningen forbi keeper – men redning på streken. Magnus Stamnestrø kom inn til pause og hadde tre gode muligheter, den siste i kampens siste minutt. Et mektig forarbeid av Karlsen som dro av de som var inne i feltet, bakfra kom Stamnestrø og skulle sette ballen i ‘tomt mål’, avslutningen dessverre på utsiden av stolpen.

Alt i alt en fin gjennomføring i Oslo. 5 bytter i pausen og ytterligere to bytter i 2.omgang. 7-3 i målsjanser favør oss. Og en trener Svein Maalen som likte godt det han fikk se av gutta.

- Vi tar med oss mye godt fra denne kampen, både defensivt og offensivt. Jeg er veldig godt fornøyd med måten alle sto fram, ikke minst de gutta som til nå ikke har spilt mye, men som i denne kampen virkelig tok vare på muligheten. Nå skal vi ha ei god uke på EXTRA Arena og være klare til å utfordre RBK neste lørdag, oppsummerer Maalen.