Godkjent premiere

Positiv prestasjon, men tap 1-3 for Østersund.

Vi fikk se et Ranheim som løp ut av startblokkene og overrasket våre mer meritterte svenske venner i Østersund. Det var herlig å se at vi i perioder klarte å sette et kollektivt høyt press med trøkk og aggressivitet, vi vant mange baller og Østersund fikk på ingen måte et dominerende banespill som vi har opplevd i tidligere kamper mot de.

Men det var bortelaget som scoret kampens første mål. Vi fikk i perioder utfordringer med noen ordentlig gode flankespillere, målet ble også skapt fra siden. Østersund kjempet seg til en innleggssituasjon  fra høyre, et tidlig og hardt innlegg langs gresset førte til en god bevegelse av spissen. Han møtte ballen foran vår stopper og avsluttet kjapt nede i nærmeste hjørne.

Utover omgangen fikk vi også se igjen en rekke gode angrep der vi fikk vist hva som bor i dette mannskapet. Utligningen kom også, i det 28.min. Sentralt i banen på tjue meter, Blakstad drar til med en chipp inn bak deres forsvar. Der er Sandmæl på tur i et nydelig bakromsløp, keeper er på halvdistanse og Sandmæl lobber ballen over keeper i mål.

Bortelaget tar på ny ledelsen i det 55.minutt. Vi sover i det Østersund tar et raskt frispark på høyre side, vender spillet kjapt og trer ballen inn på utsiden av Witry, Rye gjør sitt for å følge løpet som kommer, men deres spiller er først på ballen og får slått inn tidlig. Der står deres spiss helt alene og header ballen enkelt i mål fra fem meter. Svakt av oss.

Vi har definitivt våre perioder og både Gjertsen og Karlsen har sine muligheter til å score. I det 75.min jakter vi videre på utligningen, da klippes Reginiussen ned og Østersund blir en mann mindre på banen. Reginiussen må også forlate banen med skade etter taklingen. I overtall venter vi på at det skal bli en skikkelig sluttspurt, men den kommer aldri. I stedet får Østersund avgjøre kampen på spesielt vis. Lenes er fint ute og klarer bort ballen etter et gjennomspill, ballen går femti meter og havner rett i beina på en av deres spillere. Fra nesten femti meter skyter han kjapt, Lenes er ikke tilbake i målet og ballen spretter inn til 1-3.

I andre omgang blir det etter hvert mange bytter på begge lag, som gir verdifull kamperfaring for mange og som også medførte mange posisjonsbytter. Fram til Østersund satte inn sitt tredje mål luktet det lenge uavgjort, men i stedet endte årets første treningskamp med tap.

Prestasjonen derimot meget lovende, og det mot en meget sterk motstander.

Mål: 0-1, 18.min. 1-1, 28.min, Simen Sandmæl. 1-2, 55.min. 1-3, 80.min.
Laget; Magnus Lenes - Aslak Fonn Witry, Daniel Kvande, Christian Eggen Rismark (Vegard Fiske, 72.min), Alexander Foosnæs (Joakim Solem, 66.min) - Mads Reginiussen, Magnus Blakstad (Jakob Tromsdal, 66.min), Simen Sandmæl (Mats Lillebo, 46.min) - Andreas Rye, Michael Karlsen (Øyvind Storflor, 72.min), Torgil Gjertsen