Haugesund-Ranheim 2-0 (1-0)

Det ble for tøft i Haugesund. (Arkivfoto: Jørn Engberg).

Maalen startet kampen i Haugesund med nøyaktig den samme elleveren som slo Lillestrøm sist helg. Og fra starten av var kampen tett og jevn. Haugesund hadde mest ball, men vi lå godt i forsvar, og var som alltid hissige når overgangsmulighetene kom.

Den første virkelig store sjansen vår kom først etter 18 minutter. Et frispark på drøye 20 meter ble slått av Tønne, og Bråtveit i Haugesundmålet måtte plukke frem en akrobatisk redning for å slå den til hjørnespark.

Hjørnesparket ble også småfarlig, da ballen ble flikket inn foran mål. Dessverre fikk Haugesund etter hvert klarert.

Etter dette kom en periode hvor Haugesund hadde mye ball, men ikke skapte særlig mye farlig. Likevel var de ofte i og rundt 16-meteren vår, og det kom derfor ikke helt ut av det blå da de tok ledelsen. Selv om målet var av det svært heldige slaget.

Et innlegg ble dårlig klarert, og Tronstad kom til skudd. Skuddet gikk innom to Ranheimspillere, og endret retning nok til at Barli ikke kunne gjøre noe som helst.

Vi stormet rett i angrep, og var ikke langt unna da Løkberg kom til innlegg rett før pause. Dessverre ble innlegget klarert rett foran Reginiussen, og da vi heller ikke klarte å sette avslutningen på mål på det påfølgende hjørnesparket, endte omgangen på 1-0 til vertene.

Andre omgang startet i 100, og etter få sekunder var Haugesund svært nære å doble ledelsen sin. Wadji var plutselig alene med Barli, men fra litt skrå vinkel gikk avslutningen over.

Så var det plutselig vår tur å være farlig frampå. Et knallhardt innlegg fra Foosnæs ble muligens tatt litt av vinden, og hadde plutselig retning mot lengste kryss. Dessverre var det litt for høyt, og landet på nettaket.

Få minutter senere skulle vertene imidlertid få sitt andre for kvelden. Grindheim var sterkest i feltet etter et innlegg fra venstre, og plutselig var fjellet som måtte klatres enda høyere.

Kampen roet seg kraftig ned etter dette. Vi hadde mye ball, men mot et hjemmelag med god defensiv kontroll ble det vanskelig.

En aldri så liten sluttspurt resulterte i en hel haug med hjørnespark, noen halvsjanser, og et helt greit frispark. Det ble dessverre aldri mål ut av det, og Haugesund vant helt fortjent 2-0.

Neste helg er det klart for sesongens siste hjemmekamp. Tromsø kommer nedover, og vi skal ha hevn etter å ha blitt slått grundig på Alfheim. Billettene koster kun 99 kroner, så det er ingen grunn til å ikke ta turen. Billetter kjøper du her.