Klart for lokaloppgjør

Endelig kommer den, kampen vi har gledet oss til. Levanger - Ranheim på fotballens festdag.

Det skrives og sies om tirsdagens oppgjør. Nord mot sør. Rødt mot blått. Levanger mot Ranheim.

Siden 2000 har det blitt spilt 16 obligatoriske kamper mellom Ranheim og Levanger - fordelt på to cupkamper og tretten seriekamper. Første gang var i nettopp år 2000 da lagene var i samme avdeling av 2. divisjon. Både hjemme- og borteoppgjøret endte 1-1. Det skulle gå fem år før lagene igjen var i samme divisjon og møtte hverandre, foruten i 2002 da Ranheim slo Levanger 4-3 på Moan i cupen.

Ranheim slo Levanger i seriekamp var i serieåpninga 2007 på vår egen gressbane. Da ble det hele 7-2 til Ranheim hvor Geir Holthe stod for fire av målene.

I OBOS-oppgjøret på Moan i mai 2015 tok Ranheim en tidlig ledelse ved Robert Stene, men Levanger utlignet på corner i andre omgang ved Benjamin Stokke. Høstens oppgjør tok LFK ledelsen to ganger, men Ranheim snudde og vant til slutt 3-2.

I fjor var begge lag og deres supportere med på å lage god stemning på Moan, og det var de blå trønderne som kunne feire nasjonaldagen med de bredeste glisene. Levanger ledet til pause, men Ranheim tok fullstendig over i andre omgang og vant 2-1.

I det omvendte oppgjøret på EXTRA Arena vant Ranheim 3-1.

Siden sist

Ranheim har som kjent åpnet sesongen svært godt. Ubeseiret på de syv første serierundene og tabelltopp før den tøffe bortekampen mot Levanger. Hjemmelaget på sin side har hatt en noe tråere seriestart. Mange sjanser til tross; marginene har ikke vært på Levangers side så langt, men forrige runde tok de årets første seier da Arendal ble slått 3-0.