Fortjent hjemmetap

Det sto 0-0 til pause, men andreomgangen ble en blytung affære. (Foto: Jørn Engberg)

De første 45 var preget av et litt upresist hjemmelag, som ikke helt fikk det til å stemme. Vålerenga kom til noen sjanser, men stort sett hadde vi god kontroll. Vi klarte heller ikke å produsere det helt store før pause, men ble muligens snytt for et straffespark da Lædre Bjørdal holdt Karlsen inni boksen. Det fikk vi ikke, og istedet kontret Vålerenga. Alene med Barli gikk avslutningen heldigvis utenfor.

Marerittstart på 2. omgang

Etter pause tok kampen derimot mer av. Knappe ti minutter var spilt da Vålerenga tok ledelsen. Matthias Vilhjalmsson, som inntil nylig bodde like ved Extra arena, knuste alle i feltet på hjørnespark, og stanget gjestene i ledelsen.

Kun halvannet minutt etterpå doblet de. Deyver Vega fikk ballen på hjørnet av 16-meteren, og satte ballen utagbart i lengste vinkel.

Fem minutter med håp

Så var det vår tur til å juble. Solbakken ble dyttet i bakken av Lærdre Bjørdal, og denne gangen pekte dommeren på straffemerket. Michael Karlsen var sikker som alltid, og kampen levde igjen.

I fem minutter levde virkelig kampen. Men så var Vega der igjen. Tok ned ballen inni vår 16-meter, vendte bort Foosnæs, og satte inn sitt andre for dagen.

Ni minutter senere ble vanskelig til umulig, da Vålerenga kontret inn sitt fjerde ved Ejuke. På slutten skulle også han få sitt andre da de kontret inn 1-5.

Helt på tampen fikk vi en mulighet til å pynte, da vi kom i overtall. Men Pasningen fra Tønne til Karlsen ble akkurat for dårlig, og en blytung 2.omgang fislet ut i 1-5 til gjestene.

Nå går vi inn i en periode med tre strake bortekamper. Vår første mulighet til revansj er allerede på torsdag. Da møter vi Odd i Skien på fotballens festdag, 16. mai. Deretter venter Sarpsborg 08 i Sarpsborg på søndag, før vi møter Nardo på Nissekollen i Cupens andre runde, den 22. mai.

Vår neste hjemmekamp blir derfor først den 26. mai, da Godset kommer på besøk. Billetter til den får du kjøpt her.

Kampfakta:

Ranheim-Vålerenga 1-5 (0-0)

Mål: 0-1 Matthias Vilhjalmsson 53', 0-2 Deyver Vega 55', 1-2 Michael Karlsen 58' (straffe), 1-3 Vega 64', 1-4 Chidera Ejuke 73', 1-5 Ejuke 90'