Kveldens motstander: IK Start

Skal jakte poeng på sørlandet

Etter det som føles som en alt for langt pause etter overtidstapet mot Sandnes Ulf i forrige serierunde, skal Ranheim igjen jakte poeng i den spennende innspurten av OBOS-ligaen. Lagene rundt på tabellen tok sine poeng i helgen og begge lag trenger poengene for å bite seg fast i opprykksstriden.

I kveld er hele divisjonens øyne rettet mot oppgjøret på Sparebanken Sør Arena i den direktesendte TV-kampen. Start på sin side har ikke sagt mye i forkant av kampen. Midtstopper Heikkilä er ute med tre gule kort, men ellers stiller de nok ganske likt som i forrige kamp.

I forrige serierunde slo de Strømmen borte med 2-1. Før det hadde ikke laget vunnet på nesten én måned, ettersom det ble poengdeling mot Levanger og Bodø/Glimt, mens Fredrikstad vant sin kamp mot de gule og sorte.

Ranheim får tilbake Daniel Kvande i midtforsvaret, og han må sammen med Eggen Rismark passe på Starts Lie Skålevik. Han ble hentet inn i sommer og har scoret seks ganger på sine syv kamper for laget fra Kristiansand.

Trønderne har dessverre fått noen flere spillere på skadelista og gjør med det plass til juniorspillere i troppen som reiser sørover i dag.

Tidligere oppgjør

Ranheims første møte med Start var i 2012, da sørlendingene var på en snarvisitt i OBOS-ligaen. I et realt trøndervær på EXTRA Arena endte kampen 1-1 etter sen Ranheimutligning og strafferedning av Even Barli.

I det motsatte oppgjøret samme år tok Start ledelsen tidlig, men Michael Stilson utlignet midtveis i første omgang. Ranheim, med Kristoffer Løkberg som midtstopper, holdt lenge unna for Starts offensiv men måtte til slutt gi tapt og Start gikk opp i 2-1-ledelse. På overtid fikk Ranheim straffespark da en gulkledd stoppet en avslutning fra Stene med hånda. Straffen ble ekspedert i mål og kampen endte dermed 2-2.

I vårens oppgjør vant Ranheim 1-0. En jevnspilt fotballkamp som lenge stod og vippet, men Ranheim ga full gass mot slutten og Mads Reginiussen ble matchvinneren da han fikk hull på byllen fire minutter før slutt.