Neste motstander: Bodø/Glimt

Ferien er over, og vi åpner høstsesongen med en skikkelig godbit. Bodø/Glimt mot Ranheim på Aspmyra. Vårsesongens beste mot nest beste lag.

Ranheim og Bodø/Glimt har møtt hverandre ti ganger tidligere. Det første oppgjøret var i cupen i 2005. Bodø/Glimt vant til slutt 4-1. Ranheims mål kom på frispark ved Robert Stene.

Fem sesonger senere skulle lagene møtes igjen på nytt, og igjen i cupspill. Det endte 1-1 etter ordinær tid i denne tredje runde-kampen på Aspmyra, men i ekstraomgangene dukket Kenneth Dokken opp og scorte vinnermålet som tok Ranheim videre til fjerde runde.

Senere samme år møttes lagene til seriekamp på EXTRA Arena. To scoringer av Daniel Krogstad gav Ranheim seieren 2-1. I borteoppgjøret vant Bodø/Glimt 3-1.

Året etter spilte lagene uavgjort 1-1 på Aspmyra, mens Ranheim vant i en skikkelig thrillerkamp 3-2. Kampen ble avgjort helt på tampen på straffescoring av Jo Sondre Aas.

I 2012-sesongen med tidligere Glimt-ving Aasmund Bjørkan ved roret, vant Ranheim hele 3-0 på Aspmyra, mens lagene måtte nøye seg med ett poeng hver etter 90 minutter fotball i Ranheimsfjæra.

2013-sesongen ble nærmest en parademarsj for Bodø/Glimt i seriesammenheng i OBOS-ligaen. Opprykket ble sikret med 15 poengs margin til serietoer Stabæk. På EXTRA Arena vant Glimt 2-0. Nordlandslaget vant 14 av 15 seriekamper på eget gress, og tapte kun én kamp dette året; mot Ranheim. Trønderne jaktet kvalifiseringsplass og sikret seg en 2-0-seier på Aspmyra.

I vintersesongen møttes lagene på Lerkendal kunstgress til treningskamp. Bodø/Glimt tok ledelsen, men mål av Thomas Rønning og Bendik Bye snudde kampen for Ranheims del og vant til slutt 2-1.

Etter noen år i Eliteserien, var Glimt tilbake i OBOS-ligaen før denne sesongen. Oppgjøret i starten av juni i år ble et nervepirrende oppgjør for de blå. Ranheim tok først ledelsen tidlig ved Mats Lillebo, men Glimts toppscorer Kristian Opseth kriget inn utligningen ikke lenge etter. På et hjørnespark litt senere i første omgang ruvet Christian Eggen Rismark høyest og stanget Ranheim i føringen igjen. Ranheim holdt tett i andre omgang, og sikret tre poeng.

På lørdag møter vi et revansjesugent Bodø/Glimt som skal revansjere hjemmetapet i 2013 og tapet fra juni i år. Aasmund Bjørkans menn har blikket festet på opprykk.

Kampen kan du se på Eurosport fra kl 18:00