Neste motstander: Brann

På lørdag er det endelig klart for Ranheims første kamp i Norges øverste divisjon siden 1956. På motsatt banehalvdel venter Sportsklubben Brann.

Annonse:

Etter etableringen i 1908 har Brann vokst frem som en av landets mest tradisjonsrike klubber. Klubben fikk raskt fotfeste og suksess med to cupfinaler i løpet av sine første ti leveår. I storhetstiden på 1960-tallet, anført av Roald ”Kniksen” Jensen, ble to seriemesterskap og to cupmesterskap vunnet. Etter en ustabil periode på 1980-tallet befestet Brann igjen sin posisjon i norsk fotball og går i år inn i sin 31. strake sesong i Eliteserien, sett bort fra et lite opphold i OBOS-ligaen i 2015.

Bergensklubben er per i dag på fjerdeplass på listen over antall plukkede poeng Eliteserien siden 1963, og har i samme periode plukket ti medaljer. Totalt har Brann henholdsvis tre serie- og seks cupmesterskap, og er med dette blant landets mest meritterte klubber. Rødtrøyene kommer til EXTRA Arena med en femteplass i bagasjen fra fjorårssesongen.


I oppkjøringen til årets sesong har Brann møtt motstand både fra inn- og utland. I årets første treningskamp ble Elfsborg for sterke og tok seieren 2-0 etter en jevnspilt kamp på Gran Canaria. Siden har lag som Viking, Puskas Academy, Sarpsborg 08, Åsane og Sogndal i tur og orden blitt slått med en samlet målforskjell på 10-4. Klubbens toppscorer i treningskampene så langt er Steffen Lie Skålevik som har notert seg for fire mål på like mange spilte kamper.

Ranheim og Brann har kun møttes tre ganger tidligere, og alle tre møtene har funnet sted i løpet av de siste fire årene. I 2014 møttes klubbene i fjerde runde av cupen på Brann Stadion. Brann trakk det lengste strået med en 4-2-seier etter scoringer av Amin Askar, Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen og Erik Huseklepp. Mads Reginiussen og Magnus Blakstad sto for målene da Ranheims cupeventyr tok slutt.

I 2015 ble det to møter i Branns visitt i OBOS-ligaen. I det første oppgjøret på Brann Stadion tok Brann en tidlig ledelse ved Fredrik Haugen. Til tross for en kjapp utligning signert Torgil Gjertsen, viste rødtrøyene seg igjen for sterke og vant til slutt komfortabelt 4-1 etter et hat-trick fra den svenske spissen Jakob Orlov. I hjemmeoppgjøret endte det til slutt 0-0 etter en tett og jevnspilt affære.

#ForzaRanheim

 

Annonse fra Obos-ligaen: