Neste motstander: Ull/Kisa

Møter de gule og grønne fra Jessheim på søndag.

Ullensaker/Kisa IL - Historien

Ullensaker/Kisa Idrettslag, ofte forkortet Ull/Kisa, er et idrettslag som driver med fotball, håndball, friidrett og innebandy. Idrettslaget holder til i Jessheim i Ullensaker kommune. Idrettslaget, da kalt Ullensaker Skiklubb, ble stiftet 16. desember 1894, mens fotballklubben ble opprettet i 1907. Den ble etter hvert nedlagt, men fikk en arvtaker i 1916. I 1928, ble navnet endret til Ullensaker IL, og i 1945 til Ullensaker AIL. Kisa IF var stiftet i 1923 og bygde bane på Holmsletta ved Gystad i 1932. Klubbene slo seg sammen i 1947, og i 1951 ble det lagt gress på Jessheim Stadion. 1 august 2011 åpnet Ull/Kisa sin nye stadion på Gystadmarka, øst for Jessheim sentrum.

A-laget rykket opp til 1. divisjon i 2011 og ble 1. divisjons store overraskelseslag året etter. Under Arne Erlandsens ledelse knep de gule og grønne sjetteplassen, poenget foran Ranheim, og spilte kvalifisering til Tippeligaen. I utslagsrundene slo de ut både Sandefjord og Bodø/Glimt før det ble tap over to kamper mot Sandnes Ulf, og Kisa måtte belage seg på et nytt år i 1. divisjon. Tidligere Sarpsborg-trener Roar Johansen tok over som hovedtrener før 2013-sesongen.

Laget klarte ikke å følge opp den gode debutsesongen, men berget plassen etter å ha endt med lik poengsum som Vard Haugesund, men med bedre målforskjell.

I 2014 gikk laget ned igjen etter å ha endt på nest siste plass. Ett år etter var et nytt opprykk til OBOS-ligaen klart og laget berget plassen, to poeng foran Bryne og nedrykksstreken.

Tidligere oppgjør

Da Ranheim møtte Ullensaker/Kisa i 2012 på EXTRA Arena, endte det med 3-0-seier til trønderne etter to scoringer av Robert Stene og ett av Are Tronseth. På UKI Arena ble det 1-0 til hjemmelaget etter scoring av Steevan dos Santos.

I våroppgjøret 2013 vant Ranheim 3-1, hvor Mads Reginiussen og Jo Sondre Aas scorte de første for Ranheim, før førstnevnte satte inn en velplassert frispark. Høsten samme år vant Ranheim 2-0 på EXTRA Arena. Jo Sondre Aas og Gjermund Åsen var Ranheims målscorere.

I slutten av mai i 2014 ble det på ny seier over Kisa. Karl Morten Eek ga Ranheim ledelsen før hjemmelaget utlignet på straffespark. Like før slutt skrudde Gjermund Åsen inn et frisparkmål, og de blå kunne reise hjem til fjæra med nye tre poeng. I det motsatte oppgjøret tapte Ranheim 2-0 på EXTRA Arena, og hjemmelaget var med det på bakbeina med tanke på kvalifiseringsspill.

I fjor endte begge kampene uavgjort 2-2. I det første oppgjøret tok Ranheim en tidlig ledelse ved Georg Flatgård, men bortlaget snudde kampen. I andre omgang dukket Flatgård opp igjen og satte inn utligningen.

Samme kampforløp skulle vi få på UKI Arena i nest siste serierunde. Blakstad danset Ranheim i ledelsen etter en drøy time, men minuttet senere fikk Kisa utligning. Tre minutter før slutt fikk hjemmelaget straffe og gikk opp i ledelsen. Ett minutt på overtid fikk Ranheim frispark på ca 25 meter. Da skrittet Mads Reginiussen opp og sendte ballen opp i krysset. Kisa sikret allikevel plassen etter en fantastisk andre omgang borte mot Kongsvinger, og vant til slutt 3-2 over fjorårets cupmester. Bryne vant også sin kamp, men til ingen nytte. Kisa var klare for OBOS-ligaspill også i 2017.

Bortelaget

Ullensaker/Kisa startet årets sesong gnistrende, og lå på tabelltoppen med fire seire og en uavgjort på de første fem kampene. På de ti neste kampene falt de noe i resultatene og havnet nede på 11. plass. Etter ferien har de igjen vist hva som bor i laget. Anført av en målheit Ødemarksbakken har de slått Elverum 2-0 hjemme på Jessheim, og Kongsvinger 3-1 borte. I forrige serierunde så de ut til å ta tre meget sterke hjemmepoeng mot Sandnes Ulf, men Kjell Rune Sellin dukket opp på et hjørnespark mot slutten av kampen og kampen endte 3-3.

Søndagens motstander har hatt seriens femte yngste startellever så langt i OBOS-ligaen. Toppscorer er 21 år gamle Kristoffer Ødemarksbakken med syv seriescoringer så langt.

Avspark på søndag er klokken 18:00.