Nytt år fra Junior Elite

Året startet med at Andreas Rye kom til Ranheim TF etter 3 år i Strindheim, før det hadde Rye sin juniortid i Ranheim Junior. Et bilde på hvordan Ranheim TFs utviklingsmodell kan fungere. Foto: Ruud van der Weel

Annonse:

Rekruttlaget, som fra i år vil hete Ranheim Junior Elite, har de siste månedene gjennomgått flere utskiftninger i tråd med denne modellen. Fra fjorårets stall har flere spillere tar turen ut til seniorfotballen. Jarl Magnus Knutsen (97) har gått til Nardo, Aslak Sørlie(97) til Sverresborg, Peder Bjørnstad(98) til Trygg/Lade og Thobias Kvam Navelsaker(98) til Stjørdals/Blink. I tillegg er Ottar Magnusson(97) klar fot college fotball i USA fra høsten, og Mats Van Der Weel(97) ser også ut til å skal spille trøndersk fotball på et høyere nivå. 

"Slik vi tenker vår modell har vi utviklet gode spillere som skal bidra i Trøndersk Fotball på ulike nivå, og som vi håper kan ta stegene som gjør at de en dag kan spille toppfotball for Ranheim igjen. Vi er opptatt av å gjøre det som er riktig for utvikling av den enkelte spiller, for noen betyr det å prøve nye og voksne miljø, for andre, slik som mangeårig rekrutt kaptein Erik Johnsen (97) betyr det å ta et år som overårig i Junior Elite for å bygge seg opp etter mye sykdom." Sier juniortrener Martin Sørensen.

Inn til Ranheim Junior Elite, som i år skal spille i G19 0.divisjon, samt 4.divisjon senior sammen med A-laget på Ranheim 2, har det også kommet inn spillere.

At spillere blir klare for nye miljø betyr at nye spillere får sjansen, slik vil det alltid være i et juniormiljø

— Martin Sørensen
Mathias Bjerke (01) fra Klæbu er en lovende ung keeper som har trent med Ranheim siden august, og signerte i Januar. I tillegg har Ranheimsguttene Robin Hegglund(00) og Sondre Haugen(00) kommet opp fra G16, mens Henrik Wisth(99) og Andreas Skille(99) har gjennom et år på Junior 2, utviklet seg til å bli fullverdige medlemmer av Junior Elite.
"At spillere blir klare for nye miljø betyr at nye spillere får sjansen, slik vil det alltid være i et juniormiljø. De som var yngst i fjor blir nå eldst og nå må de bli premissleverandørene, standardsetterne og lederne. Året så langt har gitt indikasjoner på at dette er tilfelle, og årets Junior Elite gruppe ser ut til å bli en ung gruppe med høyt potensiale."

På trenersiden har Joakim Wanderås fra Malvik signert som medtrener i Junior Elite, mens Martin Sørensen har signert ny kontrakt som hovedtrener for gruppa. Begge har signert for 2 år.
Arild Venæs fortsetter som fysisk trener, og på fysio siden har Marie Olsen og Karoline Skaret kommet inn for å bidra.
"Å ha med oss Arild videre, og i tillegg få inn fysioterapeuter flere ganger i uka på feltet har vært et stort løft for oss. Å holde spillere skadefri, samtidig som man pusher grenser for utvikling er ingen enkel balanse, men en balanse vi i år vil være meget godt rustet til å mestre."  
Laget har også vært så heldig å få benytte oss av kompetansen til Ulrik Wisløff med testapparat på både O2, væskebalanse, kroppscan og blodprøver. Spillerne bruker også i år mye tid på å lage seg individuelle månedsplaner for all trening, jobbe med systematisk med eget kosthold, og drive målsettings og evalueringsarbeid rundt perioder og den enkelte økt.

Rå individuell utvikling i et godt og hardarbeidene felleskap som dytter hverandre framover blir det som skal kjenne Ranheim Junior Elite i 2017.

Annonse fra Obos-ligaen: