Odd - Ranheim 2-0 (0-0)

Ranheim best i store deler av første omgang. Odd hadde overtaket i andre omgang, to mål til vertene gjør at laget fra Telemark nå står med 10 (!) kamper uten tap. (Arkivfoto).

Annonse:

Kald og fin høstdag i Skien da Ranheim gjestet Skagerak Arena for første gang i historien. I startoppstillingen var Furu, Valla og Helmersen tilbake, samtidig som unggutten Solbakken fikk sin første kamp fra start og involverte seg med en gang.

Etter kun syv minutter spill kom Ranheims første sjanse. Ranheim avanserer fra egen banehalvdel, og går hurtig fremover. Helmersen får ballen med seg retning Oddmålet. Spissen dytter ballen til Ola Solbakken som er blott alene med keeper.Høyrevingens avslutning reddes av Rossbach. 

Odd var naturlig nok det laget som hadde mye ball på Skagerak Arena i første omgang. Men Ranheim spilte med stor selvtillit og har stort sett kontroll på motspillet, og var det laget som kom til flest sjanser

Ranheim burde tatt ledelsen for andre gang etter 18 minutter da Foosnæs, Reginiussen og Tønne vartet opp med flott spill på venstresiden og avsluttet med et flott innlegg til Helmersen som er mutters alene i feltet header like over tverrliggeren.

Odds gode periode

Kort tid etter var det Odd som var farlig nær ledelse med hurtig kombinasjonsspill på siste tredjedel av banen. Men avslutningen fra Oddspissen, Torgeir Børven, skytes til side for Barlis treverk.

Første omgangs største sjanser kom fra 40.spilleminut. Første sjanse på en corner for Odd. Ruud slår den på bakerste. Der kommer Birk Risa fra Telemarkskanalen, og kan bare styre ballen til 1-0 for vertene. Men Barli er våken! 

Børven kunne også sende Odd ledelsen like før pause da Rashani kom med et perfekt innlegg på bakre. Børven stupheader, men Barli gjør en super benparade! Dermed sto det 0-0 til pause, men det kunne stått 2-2.

Odd klart best i andre omgang

Odd best i gang av 2.omgang. Ranheim veldig uryddig med ball i beina og ga fra seg veldig mye unødvendig baller og frispark. 

Ranheims første mulighet i 2. omgang kom etter at laget fikk flyttet lengre frem i banen og vant flere av andreballene. Ballen havnet til Reginiussen på ca. 25 meter, han "tuppskyter" ballen over Rossbach, men også tverrliggeren.

Etter flere gode frisparkmuligheter for Odd, skulle det dunkes inn for vertene. Espen Ruud skrur ballen over forsvaret mot Hagen som strekker frem fotet og styrer inn 1-0.

Før kampen kom i gang igjen, fosser Odd i angrep og scorer sitt andre for dagen. Ballen ser ut til å gå via Ivar Furu i mål. 

Dermed ble det en fortjent seier til vertene på Skagerak Arena i kveld, selv om Ranheim var bedre i store perioder i første omgang. Nå står en ren treningsuke for tur, når det er landslagspause neste helg. Bodø/Glimt gjester EXTRA Arena 21.oktober 18.00. Billetter kjøper du allerede nå her.

Asset 1 Asset 2
1
E. Barli

23
A. Witry
3
D. Kvande
18
I. Furu
Goal 78'
24
A. Foosnæs

7
M. Reginiussen
16
K. Løkberg
Substituted out 84'
11
E. Dønnem

26
O. Solbakken
Substituted out 75'
27
A. Helmersen
Substituted out 79'
15
E. Tønne
Innbyttere
5
Ø. Alseth
12
M. Lenes
14
M. Lillebo
13
J. Olufsen
Substituted in 84'
10
Ø. Storflor
Substituted in 75'
17
S. Sørløkk
Substituted in 79'
Innbyttere
 • 5
  Ø. Alseth
 • 12
  M. Lenes
 • 14
  M. Lillebo
 • 13
  J. Olufsen
  Substituted in 84'
 • 10
  Ø. Storflor
  Substituted in 75'
 • 17
  S. Sørløkk
  Substituted in 79'

Annonse fra Eliteserien: