Ranheim 2 seiret på Byåsen

Mandag kveld var det klart for et heidundranes spennende oppgjør mellom to andrelag i 4. Div Avdeling 1; nemlig Byåsen TF 2 mot Ranheim TF 2, på en delvis fullsatt Dalgård stadion.

Med seier i denne kampen kunne Ranheim 2 så godt som sikre seg seriemesterskap i den prestisjefulle 4. divisjonsserien, og samtidig et opprykk til 3. divisjon. Dermed var motivasjonen og sulten på topp hos Ranheim-gutta, som bestod av en herlig blanding av A-lagsspillere og juniorspillere.

Førsteomgangen startet jevnt, og Ranheim hadde mest ball til å begynne med. Byåsen virket likevel farlige når de først vant ballen, og kom til noen skuddmuligheter tidlig i kampen. Selv om Ranheim hadde all grunn til å gå ut og gi alt på banen, virket det som det var Byåsen som ville mest utpå kunstgressmatta på Dalgård. Utover i omgangen tok de mer og mer over, og skapte flere og større sjanser enn gutta fra fjæra. De vant flere dueller, og Ranheim var ikke helt der man burde være. RIL slet med å få opp balltempoet i det oppbyggende spillet, noe som resulterte i at det var vanskelig å skape de helt store sjansene.

Byåsens vilje og innsats ga til slutt belønning helt på tampen av førsteomgangen, da de fikk stanget en corner i mål. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget, og Ranheim hadde en jobb å gjøre foran seg i andre omgang.

Det var klart for andre omgang, og fra første spark på ballen så man uten tvil et Ranheims lag som ville mer enn i første omgang.

Ranheim stanget og stanget mot Byåsens mål, og hadde uten tvil mest ball. Likevel var det Byåsen som kom til de største sjansene, men keeper; Magnus Lenes var vanskelig å overliste.

Etter 80 minutter ville det seg endelig for Ranheim, Sivert Solli dro seg fint innover i banen og banket ballen kontrollert til side for keeperen fra 16-meteren. Ranheim utligner til 1-1. Bare 5 minutter senere går Ranheim opp i ledelsen, etter et pent angrep er det Konrad Ven Hansen som får æren av å sette sin egen retur i et åpent mål. Ola Solbakken fastsatte 1-3 seieren på overtid alene med keeper.

Nå gjenstår 3 kamper, Ranheim leder med 9 poeng og solid målforskjell. Mye skal til for at Ranheim 2 ikke rykker opp til 3.divisjon.