Ranheim - Haugesund 4-2 (2-1)

Haugesund kom tilbake, men innsats og sambafotball sørget for at poengene ble igjen i fjæra (Foto: Jørn Engberg).

En travel uke for Ranheims del ble avsluttet med hjemmekamp mot Haugesund i sommervarmen.Tre endringer var gjort fra borteseieren i Sandefjord: Mads Reginuissen var tilbake i troppen, og gikk rett inn som indreløper, Øyvind Storflor var tilbake på høyrekanten, og Michael Karlsen tok plass som midtspiss.

Og akkurat som sist hjemmekamp skulle Ranheim få det første målet. Og akkurat som sist hjemmekamp var det kapteinen som tok ansvar. Etter seks minutter ble ballen ble slått langt opp, og Haugesunds keeper glapp ballen. Tønne plukket opp og la ut til Michael Karlsen. Skuddet fra spissen passerte keeper, men en forsvarsspiller reddet på strek. Returen hoppet derimot kaptein Mads Reginiussen høyest på, og ballen dalte i en vakker og utagbar bue over alt og alle. 1-0 til Ranheim. For et comeback av Reginiussen!

Igjen fortsatte Ranheim å presse godt etter å ha tatt ledelsen. Aslak Fonn Witry tvang ut det beste fra Bråtveit i Haugesundmålet da han fyrte av fra rundt 20 meter. Så fikk Ranheim frispark like utenfor 16-meteren. Øyvind Storflor stilte seg opp slik han har gjort så mange ganger før, og dunket like gjerne ballen i mål, slik han har gjort så mange ganger før. 2-0.

Haugesund svarte nesten umiddelbart. Et innlegg fra høyre gikk gjennom feltet og endte opp i beina til Alexander Stølås, som traff klokkerent. 2-1.

Etter dette satte Haugesund et visst press, og fikk en del innlegg og hjørnespark. Ranheim kontret når muligheten bød seg. Haugesund kom farlig nære utligning da miskommunikasjon mellom Barli og Eggen Rismark førte til at Fredrik Gytkjær fikk snappet ballen på hjørnet av femmeteren. Heldigvis gikk skuddet i oversiden av tverrliggeren. 2-1 til pause.

God Haugesundperioden

Etter pause fortsatte kampen mye i samme løp som avslutningen på førsteomgangen. Haugesund med et visst press, men Ranheim absolutt ikke ufarlige på kontringer og dødballer.

Et knapt kvarter ut i omgangen blokkerte Witry en avslutning, og ble liggende. Etter å ha fått behandling ga backen det et nytt forsøk, men det med forsøket. Witry hinket av til stående applaus og ble erstattet av Øyvind Alseth.

Haugesund jaget utligning nå, og etter drøye timen fikk de uttelling. Et innlegg fant Grindheim i feltet, og laget fra Rogaland var tilbake.

"Ranheimfotball"

Heldigvis tente dette Ranheimspillerne, og etter 67 minutter rullet Ranheim opp et angrep sommervarmen verdig. Løkberg slo inn mot Karlsen, som hoppet over. Bak ham dukket Tønne opp, men også han hoppet over. Helt bakerst dukket en fullstendig upresset Mads Reginiussen opp, og midtbaneterrieren kronet sesongdebuten i Eliteserien med å sikkert sette inn sitt andre for kvelden. Ranheim var igjen i føringen.

Mot Sandefjord valgte Maalen å kjøre Helmersen og Karlsen sammen på topp, i dag kjørte han heller det «vanlige» spissbyttet. Karlsen, som også i dag hadde slåss og kjempet på topp, fikk stående applaus på vei ut, og Helmersen tok plass i midten foran.

Haugesund ga seg ikke uten kamp, og skapte flere farlige situasjoner, for det meste fra corner og lange innkast, men mye innsats og litt flaks sørget for at de ikke fikk nok en utligning.

2018-Ranheim-jubelscener-Foos-Tønne-Reginiussen

Istedet var det Ranheim som skulle øke ledelsen. Et innlegg fra høyre endte hos Tønne på bakerste. Kantspilleren, som har stått bak mye av Ranheims offensive spill denne sesongen, klemte til, og noterte seg for sitt første for sesongen, og Ranheims fjerde for kvelden. 4-2.

Etter dette var det bare Ranheim, det var nære 5-2 ved flere anledninger. Flere mål ble det derimot ikke, og Maalens menn kunne notere seg for sesongens tredje seier.

Neste kamp blir allerede på onsdag, da Ranheim skal møte FK Kvik i cupens første runde. Kampen spilles på Salmarbanen ved Lerkendal.

Neste kamp i Eliteserien er neste søndag. Da går turen til Åråsen hvor vi skal møte Lillestrøm. Kampen vises på Eurosport player og Eurosport pluss.

K A M P F A K T A

Ranheim (4-3-3):
Barli -  Foosnæs, Kvande, Eggen Rismark, Witry (Alseth 59’) - Reginiussen, Valla Dønnem, Løkberg - Tønne, Karlsen (Helmersen 67’), Storflor (Solli 82’)

Mål: 1-0 Reginiussen (6'), 2-0 Storflor (16'), 2-1 Stølås (19'), 2-2 Grindheim (62'), 3-2 Reginiussen (67'), 4-2 Tønne (84')

Kort Ranheim: Ingen