Ranheim, Ranheim

Den unike fotballboka legges nå ut for salg igjen , aktualisert av Ranheims comeback på toppnivå i Norge.

Annonse:

Unik, fordi Arne Scheie fortalte at da den ble utgitt i 1992, var boka den eneste som kunne dokumentere samtlige obligatoriske kamper som laget hadde spilt fra debutsesongen i 1922 t.o.m. 1992. Han visste om kun en annen bok som kunne sammenlignes, nemlig fra Coventry i England.

Med tekst og bilder får vi en detaljert gjennomgang av en stolt trøndersk fotballhistorie som vil gi en interessant gjenkjennelse for de mange involverte, men også for dagens historisk interesserte fotballvenner, både gamle og unge, herrer og damer.

I boka kan du nemlig lese også om jente/damefotballens spede begynnelse på 80-tallet, bl.a. med damelagets debutsesong i 1987 og lillepikelagets imponerende seier i Norway Cup i 1989. På det laget spilte Ragnhild Øren Gulbrandsen som 11 år senere scoret utlikningsmålet i OL-finalen mot USA I Sidney, en kamp som Norge avgjorde i ekstraomgangene.

Forfatter av boka er Steinar Saksvik som selv var en meget habil spiller og sentral i laget fra han debuterte som 17- åring i 1970 til han la opp i 1984 etter 15 år på A-laget.
Men mest interessant i dag er kanskje perioden fra 1949 - 1956 da Ranheim spilte 4 sesonger i Hovedserien, som var datidens Eliteserie.

Forsidebildet viser de guttene som slo Stavanger IF i kvartfinalen i 1953 og kvalifiserte Ranheim til semifinale mot Lillestrøm som det første trønderske laget som hadde nådd så langt i NM- cupen. Hvordan gikk det så i semifinalen?

Jo, det og mye annen spennende fotballhistorie kan du lese i
Ranheim, Ranheim!

Kjøp: Ranheim, Ranheim. 200,-

  • Betaling på kontonummer: 8601.70.92148

  • Legg ved adresse, boka bringes til deg

  • Kan evt. betales (kontant) og hentes på klubbhuset

Annonse fra Eliteserien: