Her setter Erik Tønne inn Ranheims mål for kvelden, etter fint veggspill med Reginiussen.

Ranheim-RBK 1-3 (1-2)

Rosenborg vant derbyet. (Foto: Jørn Engberg)

Ferien er over, og høstsesongen ble sparket i gang med litt av en godbit. Eneste forandring fra bortekampen mot Sarpsborg 08, var at en ferdigsonet Løkberg gikk inn på midten for Sørløkk. Ellers gikk nysignering Magnus Stamnestrø rett inn i troppen.

Kampens første store mulighet kom etter åtte spilte minutter, og det var gjestene som tegnet seg for den. Hovland kom til avslutning på hjørnespark, men evnet ikke å få ballen mellom stengene.

Like etter fikk Ranheim en kjempesjanse. Foosnæs og Reginiussen spilte litt klikk-klakk før sistnevnte slo en rabona(!) inn mot Tønne. Spissen headet ballen ned mot Karlsen, men skuddet ble blokkert. I returrommet var det ingen blå.

Lekent angrep av Ranheim, der altså. Så selvfølgelig gikk Rosenborg rett i angrep og scoret. Et innlegg fra venstre traff Mike Jensen, som bredsidet ballen kontant forbi Barli.

I perioden som fulgte svingte kampen. Ranheim hadde flere gode muligheter, men også Rosenborg var farlig frampå. Gjestene bet seg mer og mer fast etterhvert, og det var lovlig lite press på Trondsen da han etter 26 minutter fikk skyte. Ballen gikk utagbart for Barli via tverrligger og i mål.

Men så fant Ranheim seg selv igjen for en stakket stund. Et angrep ble rullet opp fra høyre til venstre, og ballen endte til Tønne. Kantspilleren inviterte Reginiussen med på veggspill, noe kapteinen gledelig var med på. Alene med Andre Hansen var Tønne sikker, og Ranheim var inne i kampen igjen.

Gjestene fortsatte imidlertid å presse på, Mike Jensen kom til flere enorme muligheter mot slutten av omgangen, men en svært god Barli, og en porsjon flaks, hindret flere baklengs før pause.

Første halvdel av andre omgang var en heller sjansefattig affære. Ranheim var mye mer med i kampen enn i første, men klarte ikke å skape de helt store mulighetene.

Ranheims første store i andre omgang kom etter drøye timen. Valla Dønnem holdt godt på ballen, og fikk til slutt lagt videre til Reginiussen. Innlegget fra Reginiussen traff Storflor, som hadde begynt på et lurt løp, og faktisk fikk tatt ned ballen. Dessverre ble avslutningen litt nær Hansen, og RBK-keeperen fikk tak i ballen.

Det ble også det siste Storflor gjorde på banen, for like etter ble han tatt ut og erstattet med Alseth. Samtidig kom også Stamnestrø inn til sin debut, på bekostning av Løkberg.

Og SÅ kom Ranheim til en virkelig gigantisk mulighet. Tønne satte fart mellom RBKs stoppere, noe Kvande oppfattet. Pasningen var perfekt, nedtaket var perfekt, men avslutningsforsøket gikk dessverre rett i klypene på Andre Hansen.

Dessverre var det Rosenborg som skulle få kampens neste mål. Barli kunne ikke gjøre annet enn å slå et strålende frispark fra Levi i tverrligger. På returen var Lundemo først, og kjempet inn 3-1.

Flere mål kom ikke, og RBK påførte Ranheim sitt andre hjemmetap denne sesongen.

Neste hjemmekamp blir 19. august. Da kommer Sandefjord på besøk, og billetter til den kampen kan du kjøpe her.

Men før den tid går turen til Kristiansand kommende søndag. Den kampen vises på Eurosport Norge og Eurosport player.

KAMPFAKTA:

Ranheim (4-3-3): Barli - Foosnæs, Eggen Rismark (Furu 87'), Kvande, Fonn Witry - Reginiussen, Valla Dønnem, Løkberg (Stamnestrø 66') - Tønne, Karlsen, Storflor (Alseth 66')

Mål: 0-1 Jensen (12'), 0-2 Trondsen (26'), 1-2 Tønne (36'), 1-3 Lundemo (77')

Kort Ranheim: ingen