Ranheim-Sandefjord 1-1 (0-1)

Sterk andreomgang sikret poeng mot Sandefjord. (Arkivfoto: Jørn Engberg).

Én endring ble gjort fra elleveren som spilte uavgjort mot Start sist helg. Christian Eggen Rismark ble tidligere denne uken klar for Brann, og Ivar Furu fikk derfor sin debut fra start mot Sandefjord.

Kampen startet greit for Ranheims del, og det var Valla Dønnem som kom til kampens første avslutning. Olufsen hadde et fint forarbeid, og driblet av et par mann på høyrekanten, men skuddet ble blokkert. Returen var Valla Dønnem først på, og selv om skuddet fikk noen små retningsforandringer, hadde Holmen Johansen i Sandefjords mål god kontroll.

Etter dette var det en periode med mye Sandefjord. Først ble Engblom lekkert spilt igjennom alene med Barli, og satte ballen sikkert i mål til 0-1. Deretter fikk samme mann to gode sjanser til å øke ledelsen. Først avsluttet han over fra rundt fem meter, etter å ha vunnet en duell i feltet. Deretter løp han over halve banen, og kun svært solide inngripener fra Kvande, Barli, og ikke minst Foosnæs hindret mål.

Mot slutten av omgangen kom Ranheim mer inn i det, men dessverre uten å skape særlig mye selv. Sandefjord tok med seg en fortjent ledelse i garderoben.

Etter pause gikk Ranheim ut i et mye høyere tempo offensivt, og kjempet seg til flere dødballer og hjørnespark. Og knappe ti minutter ut i omgangen skulle også utligningen komme. Tønne og Foosnæs spilte fint på venstrekanten, og førstnevnte la inn i feltet. Innlegget kom Storflor først på, og headet ballen ned til Foosnæs, som igjen la inn på bakerste hvor Løkberg uforstyrret kunne heade inn 1-1.

Like etter kunne også Ranheim ha tatt ledelsen. Tønne spilte en flott ball mot Foosnæs, som fikk avsluttet. Skuddet var hardt, men rett på keeper, som måtte gi retur. Returen traff Reginiussen, men kapteinen klarte ikke stokke beina raskt nok til å få avsluttet.

Ranheim fortsatte å holde trykket oppe etter utligningen, og der Sandefjord kanskje kunne kalle seg uheldige som ikke fikk fler i nettet før pause, kunne Ranheim definitivt si det samme etter. For både Karlsen, som var kruttsterk i duell med Høibråten, men dessverre ble lagt i bakken før han fikk avsluttet, og Kvande som smalt ballen i stolpen etter et hjørnespark, kunne nok med litt mer marginer på sin side tegnet seg for scoring.

På overtid fikk Mads Reginiussen atter en gigantisk mulighet etter en frekk frisparkvariant. Dessverre traff kapteinen usedvanlig dårlig, og avslutningen rullet utenfor. Dermed endte kampen 1-1.

Neste hjemmekamp blir først 16. september. Da kommer Strømsgodset oppover, og billetter kan du sikre deg her. Før den tid venter to knalltøffe bortekamper. Først venter Molde i Molde, en kamp som vises på Eurosport Norge. Deretter skal vi møte Brann i Bergen, den går på Eurosport pluss. Begge kampene vises selvfølgelig også på Eurosport player.

Kampfakta:

Ranheim (4-3-3): Barli - Foosnæs, Furu, Kvande, Fonn Witry - Reginiussen, Valla Dønnem, Løkberg - Tønne (Sørløkk 90'), Karlsen (Helmersen 78'), Olufsen (Storflor 46')

Mål: 0-1 Engblom (12'), 1-1 Løkberg (54')

Kort Ranheim: Ingen.