Sarpsborg 08-Ranheim 4-1 (3-0)

En brukbar andre omgang var ikke nok i Sarpsborg.

En uke hadde gått siden hjemmeseieren mot Start, og Maalen gjorde ett bytte. Sørløkk kom inn for å erstatte Løkberg som måtte sone karantene.

Hjemmelaget tok avspark, og var også det førende laget fra start. Det var derfor ikke direkte ufortjent da de tok ledelsen etter kun seks minutter. Muhammed klarte å holde Foosnæs unna lenge nok til å komme til innlegg. I feltet var Zachariassen først på ballen, og klarte på et vis å chippe den over Barli. Tung start.

I peroiden som fulgte fortsatte Saprsborg å være det førende laget. Ranheim slet veldig med å etablere eget spill mot et aggresivt og angrepsvillig hjemmelag, og vertene hadde i perioden før den første drikkepausen (etter 25 minutter) flere enorme muligheter til å doble ledelsen.

Når Ranheim heller ikke evnet å heve seg etter drikkepausen så måtte hjemmelagets andre mål også komme etter hvert.  Ranheim forsøkte å spille seg ut, men Sarpsborg brøt. Ballen endte til slutt hos Askar, som dro seg inn i banen og klemte ballen i mål via tverrligger.

Og for å gjøre vondt verre skulle en Muhammed, som gjennom hele omgangen hadde vært i det helt umulige hjørnet, bli spilt gjennom. Eggen Rismark, som kun minutter tidligere hadde vartet opp med en nydelig takling på samme mann, kom litt for sent inn denne gangen, og dommeren pekte på straffemerket. Fra elleve meter var Halvorsen sikker, og Ranheim gikk til pause tre mål bak.

Etter pause var det et helt endret Ranheimlag som entret banen. Ranheim styrte spillet, og kom til innlegg og muligheter. Både Kvande, Karlsen, og Reginiussen kom til gode muligheter, dessverre uten uttelling.

Uttelling skulle derimot innbytter Sandmæl få. Eggen Rismark fikk gå upresset, og fant Storflor på høyrekanten med en flott pasning. Storflor gjorde det han gjør, og fant panna til Sandmæl med et perfekt innlegg. 3-1, og det var noe som kunne minne om kamp, igjen.

Etter reduseringen fortsatte Ranheim å jakte mål, og var heller ikke så langt unna da et lavt innlegg fra Fonn Witry dessverre ikke fant noen. Innlegget kom, selvfølgelig, etter at rom hadde blitt frigjort av et frekt overhopp fra Storflor.

Håpet om poeng skulle dessverre svinne hen da Muhammed igjen gjorde livet surt for forsvaret. Alene med Barli forsøkte han å runde, og ble felt. Straffen satte Halvorsen igjen sikkert.

Lufta gikk litt ut av Ranheim etter dette. Selv om Ranheim produserte vesentlig mer enn i første omgang, hadde også hjemmelaget noen fete muligheter til å øke ledelsen ytterligere. En brukbar andre omgang reddet litt ansikt, men en elendig første 45' gjorde dette til en alt i alt skuffende kveld.

Nå er det noen uker til neste hjemmekamp, men den er til gjengjeld litt av en godbit. Lørdag 4. august kommer Rosenborg til fjæra. Den er dessverre utsolgt, men hvis du er en av de uheldige som ikke har skaffet billett, vises kampen på Eurosport Norge.

Billetter til de to neste hjemmekampene, mot Sandefjord og Strømsgodset får du kjøpt her.

Kampfakta:

Ranheim: Barli - Foosnæs (Furu 84'), Eggen Rismark, Kvande, Fonn Witry - Sørløkk (Sandmæl 35'), Valla Dønnem, Reginiussen - Tønne, Karlsen, Storflor (Olufsen 74')

Mål: 1-0 Zachariassen (6'), 2-0 Askar (34'), 3-0 Halvorsen (str. 45'), 3-1 Sandmæl (57'), 4-1 Halvorsen (str. 66')

Gule kort Ranheim: Valla Dønnem (38'), Eggen Rismark (45'), Barli (65')