Sliteseier mot Kongsvinger

Reginiussen sørget for tre poeng med sin scoring i første omgang.

Ranheim tok tak fra første spark på ballen av, og de 820 tilskuerne på EXTRA Arena kunne lukte et hjemmemål tidlig i kampen. Etter to minutter fikk Mads Reginiussen en fin mulighet da Riksvold mottok en perfekt crossball fra Kvande. Vingen la ballen igjen til finnmarkingen som avsluttet på første touch. Skuddet fikk KILs keeper akkurat slått unna og forsvaret fikk ryddet unna andreballen til corner.

Drøye ti minutter senere skulle Reginiussen lykkes. Witry plukket ned ballen på høyresiden og slo ballen inn foran mål. Reginiussen holdt den under kontroll som en sjøløve med badeball før han sendte den videre til Mads Lillebo som tok et par «vipper» og sendte den tilbake til Reginiussen. Fra skrått hold fikk han lurt ballen til side for keeper og 1-0.

Hjemmelaget hadde full kontroll i den første omgangen, og tillot seg å slakke av på gasspedalen mot slutten av omgangen, uten at det slapp Kongsvinger noe nærmere Barlis mål.

I bortegarderoben ble det lagt en slagplan for andre omgang, og det var et helt annet Kongsvinger-lag som kom på banen til de siste 45 minuttene. Heldigvis for Ranheims del var Even Barli klar for jobben som stod foran han og holdt nullen omgangen gjennom. Kongsvinger stod høyt og presset Ranheims spillende midtstoppere tidlig. I duellspillet tok de godt for seg og vant med det flere avgjørende dueller på midtbanen. Ved et par anledninger kom de mer eller mindre alene med Barli, men Ranheims sisteskanse vartet opp med både dobbel- og trippelredninger.

21330460_10159192891080545_1869423478_o
Mads Reginiussen tar ned ballen og setter inn 1-0. (foto: Thomas Karlsen/KarlsenFoto)

Ranheim burde straffet et offensivt Kongsvinger da kontringsrommene åpnet seg mot slutten av kampen. Og kanskje skulle Kristoffer Løkberg hatt straffe da han ble flet innenfor sekstenmeteren etter et fint ranheimangrep.  Innbytterne Michael Karlsen og Simen Sandmæl gjorde en god jobb i å få holdt på ballen rundt KILs målgård. Førstnevnte var småleken da han dro noen sålefinter og hælflikker for å holde unna Kongsvingers jagende forsvarsspillere. Spissen hadde også en god mulighet til å punktere kampen da han på ren vilje vant ballen fra en rødkledd forsvarer og chippet ballen over keeper, men også over mål.

Ranheims største sjanse i omgangen stod Sandmæl for. Han ble satt inn på venstrevingen for Riksvold, og like før ordinær tid dro han seg innover i banen og avsluttet knallhardt mot nærmeste kryss. Keepers fingertupper og tverrligger stod i veien for å kunne punktere kampen.

Etter fem minutter tillegg og ytterligere to minutter med spilletid over det blåste dommeren av kampen, og tre hardtkjempende poeng ble igjen i Trondheim.