Snudde kampen, men Elverum slo tilbake

Ranheim kom under, scoret to ganger, men det endte kun med uavgjort mot Elverum

En relativt rolig åpning på kampen, hvor Ranheim kanskje hadde noen hakk mer ball enn gjestene. Ranheims største sjanse kom da Storflor mottok en crosser fra Tromsdal og slo ballen inn mot en stormende Mads Lillebo som avsluttet på første touchen, men utenfor.

Etter 24 minutter skulle kampens første scoring komme. Ranheim hadde hjørnespark, men ballen ble klarert. I forsøket på å bygge opp et nytt angrep hvor nesten samtlige blåkledde var i straffefeltet, vant Elverum ballen og hadde store kontringsrom. En perfekt pasning tres igjennom og Løkberg måtte på løpetur mot et av Elverums hurtigtog. Songani passerte midtbanespilleren og kom alene med Barli. Der gjorde han ingen feil og plasserte ballen forbi Ranheims sisteskanse.

Ranheim jaktet utligning, men Elverum holdt godt unna og gjorde det de kunne for å hale ut tiden inn mot hvilen. Like før pause fikk Ranheim hjørnespark. Storflor fant Eggen Rismarks panne som headet ballen i bue over keeper og i tverrliggeren før den spratt opp på nettaket.

Hjemmelaget gikk naturlig nok offensivt til verks i den andre omgangen, men slet med "det siste lille" foran mål før de kom til noen omsettelige sjanser. I stedet var det bortelaget som skulle komme nærmest mål nummer to for kvelden. Et hjørnespark blir headet inn fra bakre stolpe og på fem meter header Cirak ballen mot mål, men der kom Even Barli med et tigersprang og fikk slått ballen unna.

Det var noe ekstraordinært som måtte til for å få hull på byllen for Ranheims del i kveld. Det tenkte nok også Daniel Kvande da han etter 68 minutter tok med seg ballen og avanserte flere meter upresset før han klemte til fra omlag 35 meter. Ballen skøt som et prosjektil gjennom luften, gav lengste stolpe et lite smellkyss på sin ferd mot nettmaskene, og ett av sesongens fineste scoringer i OBOS-ligaen var et faktum.

Ranheim fikk blod på tann nå og jaktet en ledelse og tre poeng. Mads Reginiussen fikk sin sjanse etter lekkert forspill på venstresiden. Finnmarkingen mottok ballen på sekstenmeteren, men skuddet skled av høyrebeinet og ballen gikk til side for mål.

Ti minutter før slutt fikk Ranheim straffespark. Storflor vippet ballen gjennom til Tromsdal som kom i stor fart langs dødlinja og ble løpt overende. Fra straffemerket var Michael Karlsen sikkerheten selv og dunket inn 2-1.

Men gleden skulle bli kortvarig for Ranheim. Et innlegg fra høyre gikk via en Ranheimspiller, over forsvaret og mot bakre stolpe, hvor Enkerud fikk en lett jobb med å sette inn utligningen.

Ranheim gikk nærmest "all inn" i jakten på en ny ledelse, men Elverum holdt hjemmelaget unna.

Dermed endte med poengdeling i kveldens kamp. Ranheimspillerne ruslet skuffet i garderoben på en foreløpig tredjeplass, mens Elverumspillerne kunen sette seg på bussen med et viktig bortepoeng i bunnstriden.