Sogndal tok første stikk

Tar med seg en 1-0-ledelse i bagasjen før lørdagens kamp i fjæra.

Én gang glapp det i Ranheims forsvar, og det var nok til at Ole Martin Rindarøy kunne sende Sogndal i ledelsen sju minutter ut i andre omgang. Bortelaget hadde sine sjanser i gode perioder i hele første omgang og på tampen av kampen, men det etterlengtede bortemålet kom aldri.

Kampen startet bra for Ranheims del og fikk styre det meste av spillet. Etter ti minutter fikk trønderne sin første sjanse da et innlegg ble møtt med Lillebos hode på bakre stolpe, men Dyngeland fikk avverget. Kun minutter senere fikk Foosnæs avansere innover i banen og banket til med venstrefoten og igjen måtte Sogndals keeper ut i full strekk for å hindre bortemål.

Mot slutten av omgangen kom Sogndal mer inn i kampen, og skapte sin første farlighet da et innlegg fant Bendik Bye, men nordtrønderens avslutning gikk rett på Eggen Rismark.

Etter en rolig åpning på andre omgang, hugget Sogndal til da det åpnet seg i Ranheims forsvar. Ranheim mistet ballen i midtbaneleddet og Ramsland fikk storme fremover. Trøndernes bakre firer ble for opptatte av ballfører og ingen i blått så Rindarøy stå helt alene på venstre side i feltet. Ramsland trillet ballen til backen og leiesoldaten satte ballen forbi Barli.

Nå kunne hjemmelaget mobilisere i forsvar og satse på kontringer resten av kampen. Ranheim fikk allikevel ikke mye tid og rom til å spille seg fremover i banen. Ranheim kom nærmere og nærmere noe, og fikk skapt et lite momentum for første gang i andre omgang. Kvarteret før slutt fikk Kvande en kjempesjanse da Eggen Rismark fikk headet ballen videre til sin stopperkollega som avsluttet på helvolley, men skuddet skled nok av foten til å snike seg utenfor stolpen.

Ranheim fortsatte å presse på fremover, men kom ikke nærmere enn Kvandes volleyforsøk. Dermed endte det 1-0 i saftbygda og fordel Sogndal før alt skal avgjøres på lørdag kl 18:00