Stabæk-Ranheim 3-2 (1-1)

Det ble tøft med én mann mindre mot Stabæk. (Arkivfoto: Jørn Engberg).

I utganspunktet var to bytter gjort fra kampen mot Godset sist helg. Olufsen gikk inn for Storflor på høyre kant, og Alseth startet på bekostning av Fonn Witry. Like før kampstart fikk derimot også Helmersen seg en smell under oppvarming, dermed fikk Lillebo muligheten fra start.

Sist lagene møttes tok vi ledelsen så og si rett fra avspark. Også denne gangen ble det satt høy fart ut av startblokkene. Dessverre ikke med samme resultat som i april. Like etter angrep Stabæk, og Boli avsluttet over fra godt hold.

Første omgang fortsatte å være en jevn affære. Ranheim med minst like mye ball og spill som hjemmelaget, men skapte ikke det helt store. Samtidig var Stabæks raske angrepsspillere en konstant trussel mot forsvarsfireren.

Likevel var det vår målfarlige høyreside som først skulle få uttelling. Barli spilte opp til Alseth. Backen tok med seg ballen noen meter før han fant Løkberg. Midtbanespilleren la et helt nydelig innlegg mot Lillebo, som igjen headet ned til Reginiussen. Kapteinen tok en touch forbi Demidov, før han satte ballen i mål bak Sandberg i Stabækmålet.

Stabæk svarte dessverre nesten umiddelbart. Boli var på hugget da Furu headet for svakt tilbake mot Barli. Furu forsøkte å ta igjen spissen, men havnet dessverre litt langt bak, og endte med å felle ham. Dommeren pekte på straffemerket, og ga for sikkerhets skyld Furu det røde kortet.

Straffen ble satt i mål, og lagene tok pause på stillingen 1-1.

Etter pause kom Sørløkk inn for Olufsen. Samtidig var Valla Dønnem trukket ned som midtstopper etter Furus utvisning. Stabæk hadde naturlig nok mest ball, men Ranheim forsvarte seg bra og ga alt i alle dueller, og var også effektive når muligheten bød seg.

En kontring endte med at Reginiussen fikk ballen på rundt 20 meter. Kapteinen fikk ikke muligheten til å score mot Stabæk i april, noe han åpenbart ønsket å kompensere for. Reginiussen klinket ballen i lengste hjørne, og ga oss på nytt ledelsen.

Stabæk kjemper med ryggen mot stupet, og det var derfor ikke noe stort sjokk at kampbildet herifra ble et massivt trykk fra hjemmelaget. Ranheim lå kompakt, og forsvarte seg med nebb og klør. Og Stabæk skapte ikke særlig mye som var skikkelig farlig. Det gikk stort sett i innlegg, som Barli bokset bra på, og langskudd, som ikke skremte noen.

Det enorme presset hjemmelaget la, skulle likevel gi resultater til slutt. Først kom de seg rundt på høyresiden, og la et lavt innlegg foran mål. Boli var sterkest, og tuppet ballen forbi Barli og til utligning. Kun fire minutter senere var Keita høyest på et hjørnespark, og stanget ballen i mål til Stabækledelse.

Ranheim forsøkte en sluttspurt, men var aldri i nærheten av å komme tilbake. Kampen endte 3-2 til Stabæk.

Neste uke venter Kristiansund i fjæra. Billetter til den kampen kjøper du her. Ut dagen i dag tilbyr vi billetter til kampanjepris, så her er det ingen vits å vente!

Kampfakta:

Ranheim:
Barli - Foosnæs, Furu, Kvande, Alseth - Reginiussen, Valla Dønnem, Løkberg - Tønne, Lillebo (Solbakken (73), Olufsen (Sørløkk 46')

Mål: 0-1 Reginiussen (34'), 1-1 Boli (str. 38'), 1-2 Reginiussen (60'), 2-2 Boli (83'), 3-2 Keita (87')

Gule kort Ranheim: Furu (25'), Foosnæs (29'), Alseth (75')

Røde kort Ranhem: Furu (37')