Start vant toppoppgjøret

4-2 slutt. Ranheim med noen fantastiske minutter til 2-0, men IK Start snur kampen til 4-2 og seier.

Fartsfylt 1.omgang

Toppoppgjøret på SørArena startet tett og jevnt, hvor det var preget av høye, lange baller og tøffe dueller. IK Start tok initiativet, og hadde ballen mest, men det var Ranheim som satte fyr på oppgjøret. Mads Reginiussen vinner ballen inne på egen halvdel, og setter i gang årets kontring. Reginiussen og Michael Karlsen spiller seg imellom, før Reginiussen finner Rye som på lekkert vis sender kula i lengste kryss. Like etter er Ranheim frempå, og Løkberg som vinner ballen høyt, og sender den videre til Reginiussen på 16-meteren som sender kula langs bakken og i mål! Opdal burde kanskje reddet skuddet fra Ranheims nummer syv.

Start tar mer og mer over banespillet etter scoringene, og får sin redusering etter at et innlegg kommer fra Starts venstreside, som finner Vorthoren. Han bruker to forsøk på å overliste Barli, og redusere til 1-2. Ranheim står unna for Startpresset til det nærmere seg 45 på klokken. En høy corner fra venstre treffer Vorthoren nok en gang, som fra 5 meter styrer ballen i mål og utligning.

Start avgjør midtveis

2.omgang starter i som den første, med tøffe dueller og Start med banespillet. Det tok ti minutter av 2.omgang før det ble store sjanser, og det var Start som var som fikk den. Først kommer Start fra på venstre igjen, og en Startspiller får fritt avslutte fra skrått hold inne i feltet. En sterk og god Barli hindrer scoring, men dette var bare et varselskudd. På den påfølgende corneren får Steffen Lie Skålevik stå fritt på bakerste stolpe, og heade ballen i Foosnæs, og i mål.

Etter dette er det Ranheim som tar over banespillet, og det er Start som får kontringsrom. Ranheim er farlig frempå etter en corner. Ballen flyr frem og tilbake i feltet, før Karlsen får kriget ballen til Kvande som spiller til Reginiussen som forsøker å curle ballen i lengste, og er tett på. Rett etter kommer Start når Ranheim er i ubalanse. Skålevik kommer rundt på høyre, og forsøker å tre den igjennom. Løkberg tar et viktig returløp, men er uheldig og sklir ballen tilbake til Skålevik som setter ballen kaldt i mål bak Barli.

Etter 4-2 er det Ranheim som får styre spillet, uten å skape noe som helst. Ranheim blir for upresise og Start får gunstige brudd. Tempoet i spillet daler, og Start kontrollerer inn 4-2 og viktige poeng for dem i opprykkskampen.

K A M P F A K T A

Start – Ranheim 4-2 (2-2)

Obosligaen 27.serierunde

Sparebanken Sør Arena

Målene - Ranheim: Andreas Rye (18), Mads Reginiussen (21) Start: Niels Vorthoren (35,45), Steffen Lie Skålevik (57, 68)

Gule kort – Ranheim: Mats Lillebo, Aslak Witry Start: Espen Børufsen, Kristjan Finnbogason, Henrik Robstad, Adnan Hadzic