Tap etter skuffende andreomgang

Ranheim best i første, men gjorde det vanskelig for seg selv og ble straffet av Mjøndalen i andre omgang.

Første omgang ble innholdsfattig foran begge lags mål. Spillet foregikk for det meste på midtbanen, hvor det i stedet smalt godt i duellene mellom lagene. Hjemmelaget forsøkte å utnytte hurtigheten til sine angrepsspillere med å slå lange pasninger i bakrom, men presisjonen uteble og Ranheim hadde kontroll på det som kom.

Det var Ranheim som stod for omgangens største sjanse da Mads Lillebo headet et Witry-innlegg noen centimetere over mål.

Bortelaget skulle derimot få seg to i fleisen tidlig i andre omgang. Omgangen åpnet lik den første hadde utspilt seg, men plutselig våknet Mjøndalen da Ranheims forsvar døste. Et oppspill i mellomrommet ble snappet opp foran Daniel Kvande og to trekk senere lå ballen i mål.

Kun minutter etterpå skulle Ranheim gjøre det vanskelig for seg selv med tanke på poeng i kveld. Et langt oppspill feilberegnes av Karl Morten Eek og foran en utrustende Barli snappet Boye opp ballen og la den forbi Ranheims keeper og i mål.

Ranheim virket stresset av de to kjappe scoringene og rotet mye i eget spill. Rytmen i angrepsspillet satt ikke som normalt og pasningsspillet var preget av personlige feil. Dermed klarte bortelaget aldri å sette Mjøndalen under betydelig press, og da var det heller bruntrøyene som kunne skape sjansen på bruddene Ranheim gav.

I de ti siste minuttene av kampen klarte Ranheim å skape litt momenter rundt Mjøndalens sekstenmeter, men så var det igjen presisjonen og rytmen som manglet. Trønderne kom til et par småfarlige situasjoner, men Mjøndalen red av.

Og på et brudd på Ranheims midtbane fikk Mjøndalen nok en kontringsmuligheter på overtid. Med tre mot to fikk til slutt en spiller stå helt alene og sette inn 3-0 og kveldens siste scoring.