Ukens Profil: Eirik Valla Dønnem

Neste profil ut, er Flatåsgutten og Trondheims Matic, Eirik Valla Dønnem!

Annonse:

Eirik Valla Dønnem har vært en av de største overraskelsen for folk flest i Eliteserien 2018, og toppet det hele med scoring mot Start. 28-åringen fra sørsiden av Flatåsen rykket så sent som i fjor ned fra 2.divisjon med Byåsen, men fikk sjansen for Ranheim i Eliteserien. Eirik er en askeladd, i et eventyr med Ranheim, og det hele startet på Flatåsen med mor, far og to søsken.

På Flatåsen hadde Eirik en haug av venner som bodde nærme hverandre, hadde et fint miljø innenfor idrett og hadde det bra på skolen. Det var et trygt miljø hos moderklubben som kanskje var med på å skape gode prestasjoner og utvikling for Valla Dønnem. For da han skulle begynne på videregående, hadde han imponert så mye på fotballbanen at turen gikk til Rosenborg sitt juniorlag.

- Etter Rosenborg gikk turen til Byåsen TF, Rødde hvor jeg var i to og et halvt år, før jeg gikk tilbake til Byåsen TF, forteller Eirik.

Mangeårig interesse

Det var ingen tilfeldighet at Eirik Valla Dønnem ble Ranheimspiller, for interessen fra de blå fra fjæra har fulgt flatåsingen en stund. Til denne sesongen kunne ikke timingen vært bedre, både for klubben og for Valla Dønnem selv.

-  Ranheim har vært aktuelt i flere år, men det var først i år at det endelig skjedde. De har fulgt meg i mange år, og så vel at nå var tiden inne for at jeg skulle få prøve meg på høyere nivå.

Det er ikke bare Ranheim som har fulgt Eirik i flere år, det har også hans samboer. Det er deres, så langt, lille familie som tar mye oppmerksomhet på fritiden. I tillegg til å være anvendt familiemann, er Eirik lærer på Charlottenlund Barneskole, så da må prioriteringene være riktige.

Fritiden går til min herlige samboer og sønn

— Eirik Valla Dønnem
- Fritiden går til å bruke tid på familie, på min herlige samboer og sønn på 3 år. Jobben som lærer på Charlottenlund barneskole og fotball tar mye tid. Da er familien førsteprioritet uten tvil!

Utenom fotballen, har han andre interesser. Han er glad i å se fotball på TVen, men han har også en forelskelse i basketball, og da spesielt NBA. Eirik har også en fortid som ishockeyspiller, og skulle gjerne hatt litt ekstra tid i ishallen. Skal Eirik virkelig slappe av foran TVen er det klassikerne Home & Away og Mot i Brøstet som blir konsumert.

Ingen Øyvind Storflor

Eirik er ikke ukjent med den nye spillergruppen han tilsluttet seg i vinter. Han kjenner mange av guttene fra før, og det har hjulpet han å komme inn i den herlige garderobekulturen i Ranheimsfjæra.

- Det er en gjeng med masse humor og godt humør, slår han fast.

Eirik er en mann av rutiner, og har et par viktige rutiner han har, men som også blir brutt av en lagkamerat som er sta. Han har noen godt brukte leggskinn han må ha på, og de er ikke mindre enn 15 år gamle. Han har en kampdiett som går på å spise kylling på kampdag.

- Jeg må egentlig være blant de siste som går ut på banen når vi står i rekken. Aller helst skulle jeg gått sist, men Daniel Kvande er umulig å rikke, selv om jeg er eldre!

Jeg er nok ingen Øyvind Storflor

— Eirik Valla Dønnem
Etter vårsesongen er Eirik Valla Dønnems mål delvis nådd. Som spiller har målet vært å prege Eliteserien, få mye spilletid og være en markant figur, som han har gjort til gangs! Eirik har aldri spilt høyere enn 2.divisjon tidligere, så synes derfor a det er viktig for han å sette seg konkrete mål som spiller. Hovedmålet er selvsagt å få spille Eliteserien 2019 sammen med Ranheim, men om ti år, er målet noe helt annet.

- Om 5 år er jeg forhåpentligvis på en fotballbane på høyeste nivå i Norge. Jeg er nok ingen Øyvind Storflor, så om ti år storkoser jeg meg på Charlottenlund barneskole med fotballskoene på hylla. Familien på tre har nok utvidet seg innen den tid, da blir det mer enn nok å gjøre når den tid kommer.

Annonse fra Eliteserien: