Ukens profil: Jakob Tromsdal

Denne ukens profil er vårt utrettelige midtbaneanker, Jakob Tromsdal.

Annonse:

Jakob Talmo Tromsdal fra Stjørdal kom til Ranheim foran 2017-sesongen, og fikk med seg 17 kamper i OBOS-ligaen. Han har tidligere spilt for Stjørdals/Blink og Rosenborg G16 og G19. Etter den siste sesongen på G19 hos Rosenborg gikk veien videre til Ranheim, hvor han først var på hospitering, før han spilte seg til en kontrakt. Jakob hadde det trygt og godt under oppveksten, hvor han hadde skolen og idrettsannlegget bare et steinkast unna. Til tross for at han er Stjørdaling, har han fått meg seg Ranheim de siste årene. 

- Jeg har fått med meg at de siste 7-8 årene har Ranheim vært et stabilt øvre-halvdel-lag, som ofte har vært med å kjempe om kvalikk til Eliterserien, med sin gjeng med trøndere. Jeg var til og med på kamp tilbake til opprykksåret 2009 på gamle gressbanen! 

2017-ranheim-arendal-tromsdal

Til tross for sin unge alder har Jakob opplevd flere minneverdige øyeblikk på fotballbanen. I tillegg til opprykk har blant annet vunnet Norway Cup 7-er med Nardo, vunnet 5-0 over Strømsgodet i G19NM med Rosenborg, men det største i følge ham selv;

- G16 NM gull med RBK på Lerkendal. 3-2 over Stabæk. Avgjorde finalen med et langskudd i 2.ekstraomgang, 2 minutter før straffesparkkonkurranse!

Fotballidiot

Jakob er ikke fremmed for å slappe av med en god serie, men det er fotballidiot han er. Det blir mye fotball i fritiden, med fotballkamper på TV fra alle verdens hjørner. I tillegg har han en jobb han er meget fornøyd med. 

- Jobber i Dedicare på Stjørdal. Et vikarbyrå for sykepleiere, der jeg er rekrutteringsassistent. Liker jobben veldig godt ettersom det ikke er fysisk, og viktigst av alt, er den fleksibel. Jeg kan så å si komme og gå som jeg vil. Passer perfekt for å kombinere jobb og fotball. 

En voldsom seriøsitet, krydret med litt artigheter og humor på toppen av det.

— Jakob Tromsdal om spillergruppa
Når Jakob ikke er på jobb, er det på Ranheim han bruker tiden sin. Han er svært fornøyd med hvordan gruppen fungerer. 

- Kjempegruppe, mange jevngamle og/eller personer med samme hverdag. Godt humør og «ståpåvilje» hver eneste dag. En voldsom seriøsitet, krydret med litt artigheter og humor på toppen av det. Begge deler til riktig tid og i riktig setting!

Rutiner og ambisjoner

Jakob er en mann med bedagelige rutiner på kampdag. Han skal ha en god og solid frokost, hvor han kobler av med en serie. Så blir det den viktige gåturen på en 20-30 minutter før det tas en oppkvikkende dusj. Det hele avsluttes med et matchmåltid før turen går til EXTRA Arena. På bortekamp er det de samme rutinene, bare i en litt annen og forskjellige rekkefølger. Han har også ambisjoner, men har ikke konkrete mål for seg selv. 

- Jeg har høye ambisjoner, men ikke noe helt konkret, får ta det som det faller seg? For klubbens vedkommende har jeg troen på at vi skal bite godt fra oss, og holde plassen med sprudlende offensiv fotball!

Annonse fra Obos-ligaen: