Ukens profil: Magnus Lenes

Trøndelags neste keeperkjempe etter Even Barli er ukens profil!

Bromstads store sønn, Magnus Lenes er nestemann ut. Den 192 centimeter lange burvokteren er spådd en lysende fremtid på EXTRA Arena, og med sine 21 år har lang tid igjen av karrieren. Fotball var dog ikke nødvendigvis det som tok all tiden i barndommen.

- Jeg vokst opp på Strindheim, som er en bydel som legger godt til rette for idrettslige aktiviteter, og har alltid vært aktiv på idrettsfronten. Håndball, ski og fotball tok mye av min tid i barndommen, men både håndball- og skikarrieren ble ødelagt av for mye klister, forteller Lenes med et smil om munnen.

Det var dermed klart at det var fotball som skulle få fullt fokus, men det var ikke nødvendigvis keeper han skulle bli.

- Jeg var i mine yngre dager en lovende midtbanespiller med godt overblikk og god kapasitet. Men etterhvert som årene gikk det mer og mer i retning mot å bli keeper ettersom jeg finner større tilfredstillelse i å bli skutt på av motspillere enn å score mål selv, forstå det den som kan, undrer Magnus.

_MG_0263

Magnus kom til Ranheim i 2017, etter å ha gått gradende i Strindheim. Han fikk tre sesonger med A-lagsfotball der, før overgangen østover ble gjort. Det var ikke Ranheim som var drømmeklubben når han var yngre, og han hadde tidligere et ambivalent forhold til de blå.

- Mitt forhold til Ranheim har ikke alltid vært like godt. Jeg vokste opp som Strindheimspiller i tiden der Strindheim og Ranheim knivet om å være nest best i byen. Ranheim var på mange måter den største fienden. 

Han påpeker nå at styrkeforholdet har endret seg drastisk, og at de nå er gode samarbeidspartnere, hvor spillere har kommet fra Strindheim til Ranheim, med stor suksess.

Trivselen i Ranheim er upåklagelig!

— Magnus Lenes

Tøff hverdag

Magnus Lenes gjør som mange i Ranheim, og kombinerer fotball med enten studie eller jobb. Det er ikke bare enkelt å ha en slik hverdag som burvokter på Ranheim og studere Økonomi & Administrasjon ved NTNU-handelshøyskolen. 

- Kombinasjonen mellom fotball og skole er ingen dans på roser da begge aktiviteter krever mye tid og krefter. Det kan fort bli noen sene kvelder og tidlige morgener for å få tid til alt. Fotballen er selvfølgelig førsteprioritet, og dagene legges opp ut ifra treninger og kamper før forelesning og lekser skal inni kabalen.

Når tidsklemma blir så stor, så er det andre ting som må prioriteres bort for å gjøre det best mulig på skolen, og for å komme lengst mulig med fotballen.

- Sosiale aktiviteter med venner og famille må ofte velges bort i en travel hverdag, noe som til tider kan være tungt. Men jeg tror det er sunt å gjøre noe ved siden av fotballen, og slik situasjonen er i Ranheim med en semi-proff hverdag er det sånn det må bli.

Godt samhold, godt for sjela

I en hektisk hverdag, hvor mye må prioriteres bort er det godt å ha en god gjeng å dra på trening til. Gode treningskamerater er ikke noe å "skisme" av. 

Annonse:

- Trivselen i Ranheim er upåklagelig. Tidligere nevnte jeg at skole og studier går ut over mye sosial aktivitet. Da er det godt å komme på trening der det er en sammensveiset kompisgjeng som har det mye artig sammen.

Samholdet på fotballbanen er viktig for Magnus, som også setter verdsetter gode øyeblikk på banen. Som G16-spiller var han med på å vinne Scandia-Cup med Strindheim. Det på selveste Lerkendal, som til nå har vært hans første og siste kamp på trønderlags storstue. De gikk seirende ut, og vant 2-1 i en tett finale i "by-derby" mot Byåsen.

Ambisjoner med og for Ranheim

Magnus Lenes har både for Ranheim og seg selv, og gjerne med hverandre.

- Jeg har ambisjoner om å fortsette utviklingen min og etterhvert stabilisere meg på øverste nivå i Norge, og at Ranheim skal etablerer seg i Eliteserien og bli et lag som er å regne med. Etablerer jeg meg på øverste nivå, er alle muligheter åpne for å ta ytterligere steg.

Foran årets sesong har Magnus mye på hjerte om Eliteserien, og fremtiden.

- Hver eneste kamp vil bli artig og annerledes enn det vi er vant til. Vi kommer nok ofte til å være underdog, men det tror jeg passer oss bra. Jeg tror vi har gode muligheter til å berge plassen, men det er en lang vei å gå dit og mye kreves for å oppnå dette. Vi må trene mye og riktig fram mot sesongstart, vi må opp et nivå på alt! I fremtiden håper jeg at jeg spiller i Ranheim som har etablert seg som et godt Eliteserielag og kanskje snuser på spill i Europa. 

Jeg har kanskje et av Eliteseriens beste løpssteg

— Magnus Lenes

Det de fleste nok ikke vet er at Magnus lytter til litt roligere musikk enn garderobemusikk og har en spesiell påstand om seg selv, og sin Eliteseriestandar.

- Jeg har kanskje et av Eliteseriens beste løpssteg, og kunne nok blitt en solid langdistanseløper slik som min far var. Men det å springe rundt og rundt en friidrettsbane hver dag har jeg aldri hatt særlig stor interesse for.. Er forøvrig også tilhenger av klassisk musikk, og finner fort roen med for eksempel en pianokonsert av Mozart på øret, avslutter Magnus.

Annonse fra Obos-ligaen: