Velkommen til eSerien

Nå lanserer NTF sammen med Discovery Networks Norway og Good Game Norges første offisielle e-sportliga i fotball. Dette skal selvfølgelig Johan og Sondre delta på.

Annonse:

– Vi er svært glade for å få med oss Discovery på laget når vi lanserer eSerien. E-sport er i en rivende utvikling. Toppklubbene etablerer lag, og vi er selvsagt stolte av å kunne gi e-spillerne muligheter til å være med å utvikle deres «Eliteserie», sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

eSerien vil være Norges første og eneste offisielle kvalifiseringsturnering og en del av FIFA 19 Global Series som leder til FIFA eWorld Cup. eSerien har premiere på Discoverys strømmetjeneste Dplay i april.

eSerien vil også vises på Eurosport Norge.

– 18 toppklubber deltar i eSerien. eSerien vil være den eneste offisielle ligaen i Norge, der klubbene konkurrerer om å bli Norges første seriemester i FIFA fra EA SPORTS. I potten ligger en kvart million kroner, og viktige FIFA 19 Global Series poeng på veien mot å kvalifisere seg til FIFA eWorld Cup, sier Leif Øverland.


Slik spilles eSerien eSerien starter 9. april med et gruppespill, der lagene blir delt inn i fire grupper i første turnering.

eSerien består av to turneringer i løpet av FIFA-sesongen. I Norge vil det spilles en FIFA 19’-runde i april, mens ny sesong med FIFA 20’ starter på høsten. I eSeriens første turnering vil lagene deles inn i grupper, og et gruppespill avvikles over en periode på 7 uker. Hvert lag spiller borte- og hjemmekamp mot alle lagene i sin gruppe. Gruppevinnerne går deretter videre til et sluttspill, hvor en vinner kåres. 

Sender alle kampene live på Dplay

– Vi er veldig glade for å sikre oss denne rettigheten. E-sport passer godt i vår digitale strategi, der målet er å ta en markant posisjon blant unge. eSerien styrker i tillegg vår satsing på Eliteserien, sier administrerende direktør i Discovery Networks Norway, Tine Jensen.  Må inn at det legges åpent.

Får Good Game med på laget

Første serierunde vil bli spilt i Nydalen i Oslo, hvor det rigges opp flere store studioer. Det er Harald Strømmes gaming-selskap Good Game som organiserer og gjennomfører serien sammen med produksjonsselskapet Monday, som produserer sendingene.

– Good Game er Norges største operatør på e-sport og vil sikre at vi kan levere et godt produkt for målgruppen. Vi vet at E-sport har høye seertall internasjonalt, og at det er svært mange som spiller FIFA som også er fotballinteresserte. Derfor er eSerien meget spennende, og noe vi vil være med på å utvikle videre, sier Jensen.

 - E-sport er i eksplosiv vekst, og for meg er det selvsagt ekstra morsomt at det er nettopp Discovery og Tine som satser så kraftig på dette feltet, sier tidligere Discovery-topp Harald Strømme, som nå står bak Good Game.

For mer informasjon, kontakt:

  • Discovery: Tine Jensen, administrerende direktør i Discovery Network Norway, 902 07 044
  • Norsk Toppfotball: Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball, 415 36 460
  • Good Game AS: Harald S. Strømme, styrelederGood Game AS, 900 33 311
Annonse fra Eliteserien: