Viking-Ranheim 2-2 (0-0)

Snudde 2-0 til 2-2 i Stavanger

Viking sto på den andre halvdelen da vi kriget inn ett poeng i oljebyen i den 19. Runden av Eliteserien.
Etter å ha vunnet 4-0 mot Strømsgodset i forrige kamp var det et Viking-lag med selvtillit som var dagens motstander. Løkberg, som signerte for Viking tidligere denne måneden, skulle igjen møte gamle lagkamerater og Mushaga Bakenga skulle få sin drømmedebut for Ranheim!

Kampen startet noe åpent, med to angrepsvillige lag som presset på for å få den første scoringen i kveld, men det var Viking som skulle få den første store sjansen. Fridjonsson sto plutselig alene på 5 meter og fikk skutt mot mål, men heldigvis vartet Barli opp med en feberredning og reddet oss fra å komme under tidlig i omgangen. Kampen sto og vippet etter dette og de store sjansene uteble. Lagene gikk til pause med 0-0, noe som ikke skulle stå seg så lenge etter hvilen.

Tripic lurte offside-fella og kom til innlegg kun tre minutter etter pause. Han la inn til en umarkert Kristian Thorstvedt som gjorde ingen feil og bredsidet ballen langs bakken til venstre for Barli. 1-0 var et faktum og vi fikk en særdeles dårlig start på den andre omgangen. Tre minutter etter scoringen skulle vi imidlertidig få vår største sjanse. Ivar Furu sto på den andre enden av en corner og fikk headet mot mål - uheldigvis i tverrliggeren.

Den andre omgangen var en helt annen enn den første da det gjaldt sjanser, for kun 5 minutter etter at Furu headet i tverrligger fikk Viking igjen uttelling. Tripic spilte inn til Thorstvedt som rev seg løs fra to Ranheim-forsvarere og fikk avsluttet alene fra rundt 10 meter og dermed sto det 2-0 på tavla. Etter dette kom Mushaga Bakenga inn til sin debut da han erstattet Michael Karlsen.

Vi hang mer og mer med etter deres 2-0-scoring, og hadde fortsatt tro på at vi skulle få uttelling på sjansene våre. Det ble en realitet i det 83. Minutt da Eirik Valla Dønnem løftet en ball inn i feltet som Bakenga stusset videre. Der sto innbytter Ola Solbakken og klinket ballen i mål på første touch. Nå var det 2-1 og det skulle bli noen spennende sluttminutter på SR-Bank Arena.

I det 87. Minutt skulle utligningen komme. Ola Solbakken slo inn fra sin venstre side og Bakenga kriget seg foran og fikk tuppet ballen via Austbø og i mål. De to innbytterne snudde kampen nesten på egen hånd for oss og Mushaga fikk en drømmestart på sitt Ranheim-opphold.

Mads Reginiussen pådro seg et gult kort helt på tampen i en duell med Kristoffer Løkberg og må dermed stå over neste kamp som er hjemme på Extra Arena mot Kristiansund den 1. september.

Neste hjemmekamp er under en uke unna, da kommer Kristiansund på besøk. Billetter til kampen kjøper du nå her.