Nasjonal turnering for gatelag

Tirsdag 30. november inviterte Fotballstiftelsen i samarbeid med Raufoss Fotball til fotballfest og nasjonal turnering for gatelagene.

Annonse:

Den nye, flotte storhallen på Raufoss var hovedarenaen for hele 24 gatelag rundt om i landet.

Etter en hektisk start på dagen for gatelaget vårt med kansellering av fly, ankom vi Raufoss 45 minutter før første kamp. I gruppespillet skulle vi møte Bryne og Vålerenga. Vinneren i pulja gikk til A – sluttspill, toeren til B og treeren til C – sluttspill.

Turneringen ble offisielt åpnet av ordfører i Vestre Toten, Stian Olafsen. Ordføreren understreket fellesskapet, motet, respekten og gleden som rammer for turneringen.

Daglig leder i Fotballstiftelsen, Arne Knoph fulgte opp med det nye slagordet for gatelagsfamilien – samhold på ekte.

I første kamp møtte vi Bryne. Vi startet forrykende og ledet 4 – 0 allerede etter få minutter. Etter det begynte vi å gjøre ting mer vanskelig, men da dommeren blåste i fløyta for full tid sto det 5 – 2 på resultattavla. En god start på dagen for våre gutter.

I neste kamp sto Vålerenga på motsatt banehalvdel. Et sterkt lag med gode spillere. Vålerenga hadde slått Bryne 6 – 1, så her måtte vi ha en seier for å komme til A – sluttspill. Det ble en tett og jevn kamp. Vålerenga viste seg å være en hard nøtt og vi gikk på et 1 – 0 tap. Dermed B – sluttspill for våre gutter.

På kvelden ble det middag og underholdning i Fjellhallen på Gjøvik. En fin avslutning på en veldig fin dag.

Dagen etter var det duket for B – sluttspill for våre gutter. Kampene dagen før hadde vært tøff for flere og vi hadde tre spillere som måtte stå over på grunn av skader.

Før kampene fikk guttene utdelt A – laget sine drakter og det var et stolt øyeblikk da de ble tatt på. Og kanskje var det det som tente gnisten i alle da vi møtte Asker i kvartfinalen.

Det ble mye kjemping og kriging, men vi viste oss som det beste laget og vant komfortabelt 3 – 0.

I semifinalen sto Strømsgodset på motsatt side. Vi startet godt, ledet 2 – 1 og følte vi hadde kontroll på kampen. Men utover i omgangen ble tenningsnivået litt for høyt og vi ble ukonsentrerte i avgjørende situasjoner. Godset var et godt lag med mye fysikk – vi tapte til slutt 4 – 2.

Dagens siste og turneringens siste kamp, bronsefinale mot Notodden. Smilene og lekenheten var tilbake. Vi var fryktløse og lekte med Notodden. Til slutt sto det 7 – 2 på tavla. En meget fin avslutning på fantastiske dager på Raufoss.

Og det beste med alt – samholdet og kameratskapet på Ranheim Gatelag har blitt enda sterkere. Vi er stolte av det vi har fått til sammen så langt. Det er ingen grenser for hva vi kan oppnå sammen. Sammen!

Ranheim Gatelag – samhold på ekte

Annonse fra Obos-ligaen: