Før kampen: Bodø/Glimt

Klare for ny spennende Eliteseriekamp.

Bodø/glimt er laget i årets Eliteserie som vi har møtt oftest. Begge lagene var å finne i OBOS-ligaen fra 2010-sesongen. Ranheim hadde rykket opp fra 2. divisjon, mens Bodø/Glimt hadde rykket ned fra Tippeligaen året før.

De siste sesongene
Etter 2007-sesongen ble dagens RBK-trener Kåre Ingebrigtsen ansatt som hovedtrener i Glimt etter å ha hatt hovedsansvaret for Ranheim samme sesong. "Bruttern" tok Ranheim til en tredjeplass i 2007 og Glimt til en fjerdeplass året etter i Eliteserien før det ble nedrykk i 2009. Etter en sjetteplass i Adeccoligaen i 2010 og en tung start på 2011-sesongen med kun seks poeng på de syv første kampene var det slutt for Kåre Ingebrigtsen og assistenttrener Cato Hansen tok over. Hansen ble senere ansatt på permanent basis før Glimt før 2013-sesongen hentet inn Jan Halvor Halvorsen som hovedtrener og Aasmund Bjørkan som assistent.

Det ble opprykk på første forsøkt for den tidligere Byåsen-treneren og -spilleren. I 2014-sesongen berget laget såvidt nedrykk, men Halvorsen valgte å trekke seg som hovedtrener etter 2015-sesongen. Dermed fikk Ranheims tidligere hovedtrener, Aasmund Bjørkan, plassen som hovedtrener for gultrøyene.

I siste serierunde i fjor ble det klart, etter å ha tapt for Rosenborg på Lerkendal, at Bodø/Glimt blir å finne i OBOS-ligaen igjen i 2017.

Fjoråret ble nærmest en parademarsj for bodøværingene. Glimt var det klart beste laget i OBOS-ligaen 2017 og var klare for eliteseriespill mange runder før slutt.

Tidligere oppgjør
Ranheim og Bodø/Glimt har møtt hverandre tolv ganger tidligere. Det første oppgjøret var i cupen i 2005. Bodø/Glimt vant til slutt 4-1. Ranheims mål kom på frispark ved Robert Stene.

Fem sesonger senere skulle lagene møtes igjen på nytt, og igjen i cupspill. Det endte 1-1 etter ordinær tid i denne tredje runde-kampen på Aspmyra, men i ekstraomgangene dukket Kenneth Dokken opp og scorte vinnermålet som tok Ranheim videre til fjerde runde.

Senere samme år møttes lagene til seriekamp på EXTRA Arena. To scoringer av Daniel Krogstad gav Ranheim seieren 2-1. I borteoppgjøret vant Bodø/Glimt 3-1.

Året etter spilte lagene uavgjort 1-1 på Aspmyra, mens Ranheim vant i en skikkelig thrillerkamp 3-2. Kampen ble avgjort helt på tampen på straffescoring av Jo Sondre Aas.

I 2012-sesongen med tidligere Glimt-ving Aasmund Bjørkan ved roret, vant Ranheim hele 3-0 på Aspmyra, mens lagene måtte nøye seg med ett poeng hver etter 90 minutter fotball i Ranheimsfjæra.

2013-sesongen ble nærmest en plankekjøring for Bodø/Glimt i seriesammenheng i OBOS-ligaen. Opprykket ble sikret med 15 poengs margin til serietoer Stabæk. På EXTRA Arena vant Glimt 2-0. Nordlandslaget vant 14 av 15 seriekamper på eget gress, og tapte kun én kamp dette året; mot Ranheim. Trønderne jaktet kvalifiseringsplass og sikret seg en 2-0-seier på Aspmyra.

I vintersesongen møttes lagene på Lerkendal kunstgress til treningskamp. Bodø/Glimt tok ledelsen, men mål av Thomas Rønning og Bendik Bye snudde kampen for Ranheims del og vant til slutt 2-1.

I fjor møttes lagene 04. juni på EXTRA Arena. En tidlig scoring av Mats Lillebo ga Ranheim ledelsen, men Kristian Opseth utlignet kort tid etter. Litt senere i første omgang ruvet Christian Eggen Rismark høyest på et hjørnespark og stanget Ranheim i føringen. 2-1 ble også sluttresultatet.

En drøy måned senere møttes lagene på Aspmyra til en spinnvill fotballkamp. Bodø/Glimt tok ledelsen men Mads Reginiussen utlignet for trønderne. Glimt gikk opp i 2-1 et knapt kvarter før slutt, men kun tre minutter senere utlignet Lillebo. Like før kampuret bikket 90 minutter sendte Osvold hjemmelaget i føringen igjen og kampen var avgjort - trodde alle. Tre minutter på overtid sendte Tromsdal ballen inn i feltet, hvor Reginiussen fikk headet ballen ned ved stolperota og 3-3.

Til kveldens kamp må Ranheim klare seg uten Michael Karlsen som må sone for fire gule kort. Troppen ellers er ganske usikker, da flere i troppen sliter med sykdom. Hvem som blir Maalens elleve utvalgte får vi rede på en drøy time før avspark.