Før kampen: Odds Ballklubb

Vi kan trygt si "lenge siden sist" når telemarkingene kommer på besøk søndag.

Til denne kampen har vi måtte grave dypt i arkivet for å finne tidligere oppgjør mot de hvitkledde fra Skien.

Vår første kamp mot Odd var tilbake i 1929(!). 2. september ble det spilt 4.runde i cupen mellom Ranheim og Odd. Det var publikumsrekord for året på gressbanen i Trondheim, og 2200 tilskuere hadde møtt opp for å se bortelaget vinne 6-2 over Ranheim. «Det er pasfaldende mange frispark paa Odd, og særlig de mange benkrok falder ikke i publikums smak og de gir da ogsaa sit mishag til kjende» skrev Adresseavisen om kampen den gang.

Neste gang lagene skulle møtes var syv år senere - i 1936 Igjen en septemberkamp i cupens 4.runde på Ranheim. Odd gikk igjen ut som det seirende laget, men marginen var ikke like stor som sist gang. Etter en hands fra keeper etter noen få minutter satte Ranheim inn 1-0 på frispark, før Odd utlignet få minutter senere og før halvtimen var spilt hadde Odd snudd kampen. Selv om Ranheim presset på for utligning mot tampen, var tverrliggeren det nærmeste vi kom. Etter kampen var vår trener B. Møller nådeløs; «Man kan ikke forlange at man skal vinne en så vidt hard kamp som dagens, når enkelte ikke gidder å trene. Nogen av våre spillere har således ikke trenet på over tre uker!»

Så i sesongen 1952/53 var begge lag å finne i Hovedserien avd B. Borte i Skien tok vi med oss ett poeng. Asbjørn Kvarme fulgte opp en retur etter et skudd i tverrligger og satte inn 0-1. Odd utlignet ti minutter senere. I våroppgjøret tapte vi 2-4 på vår egen hjemmebane. Odd scorte de første fire målene før Ranheim satte inn to reduseringsmål ved Kvarme og Torbjørn Wik.

Til søndagens kamp, nøyaktig 65 år siden forrige møte, må Odd klare seg uten Fredrik Nordkvelle og Bilal Njie. Midtstopper Fredrik Semb Berge er langtidsskadd. Inn på laget kommer angriperne Torgeir Børven og Birk Risa. Dermed blir svenske Martin Broberg tatt ned tilbake til midtbanen.

Odd kommer fra tre strake seiere. Etter at det tapte 3-0 for Strømsgodset i femte serierunde, har laget vist god form med å slå Sarpsborg, Molde og Start. Dermed gjorde de et byks på tabellen og er nå våre tabellnaboer på sin sjetteplass med 13 poeng.

Kampstart er klokken 18:00.