Opprykksdrømmen lever

Fantastisk prestasjon av Ranheim da vi tok oss videre i playoff. (Foto: Thomas Karlsen)

Ranheim var kanskje ikke favoritter i oppgjøret mot Mjøndalen, men på banen entret elleve blåkledde med ett mål i sikte; angripe hjemmelaget og revansjere tapet på samme bane tidligere i år.

Annonse:

Etter en jevn åpning på kampen, med lite sjanser og hvor hjemmelaget fikk holde mye på ballen skulle Ranheim hugge til. Fint spill ute på høyresiden ender hos Witry som slo hardt inn foran mål i retning Andreas Rye. Kantspilleren fikk ikke avsluttet, men i stedet havnet ballen til Michael Karlsen som hamret ballen i krysset

Liker det Ranheim holder på med?

Hjemmelaget fortsatte i samme stil som før scoringen. De skapte lite, men var alltid truende i boksen på sine lange innkast og hjørnespark. Ranheimforsvaret var godt forberedt på dette og ryddet greit unna og omgangen ebbet ut med det ene målet.

Mjøndalen tok mer tak i kampen i innledningen av andre omgang. Trener Vegard Hansen etterlyste høyere balltempo hos de brune, og det virket som om hjemmelaget fikk opp dampen nå. Allikevel fikk det over ett kvarter før bruntrøyene skulle få skapt noe som lignet på en ordentlig målsjanse.

Høyreback Witry jaget en ball i forsvaret til MIF og når hjemmelaget fikk flyttet frem ballen var det store rom Witry hadde etterlatt til Amal Pellegrino. Kantspilleren kom alene med Barli, men avslutningen ble stoppet av Daniel Kvande. Returen gikk tilbake til Pellegrino som sørget for en bedre vinkel før han sendte ballen i mål og utligningen var et faktum

Ranheim stod opp og kriget oppgjøret igjennom. Kvarteret før slutt var Ranheim svært nære på å gå opp i ledelsen igjen. Et hjørnespark fra Storflor møtes på første stolpe av Reginiussen som sender allen i retning mål, men flikken reddes på strek av keeper Makani.

Liker du det Ranheim holder på med?

Det var Ranheim som fikk holde på ballen nå, og trønderne øynet muligheten for å avgjøre dette i ordinær spilletid. Kvande tok med seg ballen fremover og passerte 3-4 brunkledde før han sendte ballen videre til Sondre Sørløkk. Han øynet Reginiussen på løp mellom MIF-forsvaret og sendte ballen strøkent inn til finnmarkingen. Pasningen «from Meldal with love» fikk Reginiussen forlenget forbi keeper og Ranheim var tilbake i ledelsen.

Nå var det å pakke inn spillere i Barlis felt som gjaldt for hjemmelaget. Innkastene kom på rekke og rad, men Ranheimforsvaret rensket unna. Dermed vant Ranheim i en knallsterk bortekamp og skal med det spille opprykksfinale mot det tredje dårligste laget fra Eliteserien over to kamper; hjemme og borte. Drømmen om Eliteseriespill lever!

Annonse fra Obos-ligaen: