Ranheim - Kolstad 5-0

Fin gjennomkjøring i årets første treningskamp.

57 dager er gått siden sist gang Ranheim spilte fotballkamp. Da var det Sogndal i kvalifisering med 120 minutter + straffesparkkonkurranse. I dag var det Kolstad og 90 minutter som ventet i oppkjøringen til en ny sesong.

Ranheim tok tak i kampen fra avspark og virket spillesugne etter en liten jule- og vinterferie. De, for dagen hvitkledde, stilte med følgende elleve:
Magnus Lenes - Øyvind Alseth, Daniel Kvande, Christian Eggen Rismark, Aleksander Foosnæs - Kristoffer Løkberg, Jakob Tromsdal, Sondre Sørløkk - Eirik Tønne, Michael Karlsen, Sivert Solli.

Ti minutter ut i kampen tok Ranheim ledelsen 1-0. Sondre Sørløkk mottok en perfekt stikker og var med det alene med Kolstads keeper. Meldalingen satt ballen kontrollert i mål.

Knappe ti minutter senere kunne Løkberg lagt på til 2-0. Midtbanespilleren mottok en herlig flikk fra Karlsen og smalt ballen i tverrliggeren.

Sjansene til å legge på til 2-0 kom på rekke og rad, men Sørløkk, Karlsen og Tønne misbrukte sine muligheter. For sistnevnte skulle sjansen by seg igjen, og etter 38 minutter kom scoringen. Tromsdal slo en ball mot bakre stolpe der Karlsen headet ballen ned til Tønne som banket ballen i mål.

Like før pause la Ranheim på til 3-0. Kolstad hadde vært på en visitt på Ranheims banehalvdel, og dermed kunne Ranheim utnytte rom de hadde lagt igjen. Ballen ble hælflikket til Solli som slo inn til Karlsen. Han la den igjen til Løkberg som ventet keeperen den før han enkelt trillet ballen i mål.

Ranheim byttet åtte mann (og drakter) i pausen. De nå elleve blåkledde var:
Even Barli - Aslak Witry, Øyvind Alseth, Ivar Furu, Glenn Walker - Kristoffer Løkberg, Eirik Valla Dønnem, Oskar Andreassen - Øyvind Storflor, Michael Karlsen, Joachim Olufsen.

Nå skrudde Ranheim opp tempoet og omringet i store perioder Kolstads sekstenmeter med mange gjenvinninger av ball.

Halvveis uti omgangen fikk Ranheim straffe da Walker(?) ble lagt ned i feltet. Straffeekspert Karlsen gikk frem og banket ballen i mål.

Kvarteret før slutt fikk Kolstad en mann utvist, og det ble med det ikke vanskeligere for Ranheim å komme til målsjanser.

Og at det stod kun 4-0 var en underdrivelse. Hele fire ganger traff Ranheim tverrliggeren i omgangen. Så fulgte Karlsen opp med å heade et Storflor-innlegg i stolpen.

Tre minutter før slutt ruvet Ivar Furu høyest på et hjørnespark fra Storflor og headet ballen i mål.

Ranheim fikk dermed en god gjennomkjøring og brukt alle tilgjengelige spillere i årets første treningskamp.