Tredje strake

Ranheim tok sin tredje strake seier i OBOS-ligaen, da de slo Arendal 2-1 hjemme på EXTRA Arena.

Ranheim startet kampen med høyt tempo og var aggressive i gjenvinningene. Det førte til at hjemmelaget styrte det meste i de første ti minuttene, men klarte ikke å få skapt noen store målsjanser.

Første sjanse i kampen var det derimot Arendal som fikk da de prøvde seg på en halvvolley fra distanse. For publikum på EXTRA Arena, kunne det se ut som ballen hadde retning for Barlis lengste hjørne, men ballen gikk meteren til side for mål.

Etter elleve minutter fikk vi dessverre et lengre stopp i spillet da Ranheims Kristoffer Løkberg gikk opp i en hodeduell mot Matias Fjeldal Olsen. De tos hoder smalt sammen og begge gikk rett i bakken. Løkberg ble hentet på båre og senere sendt til sykehus for å lappe sammen kuttet han fikk.

Simen Sandmæl kom inn for Kristoffer Løkberg, og når kampen ble satt i gang igjen, hadde Ranheim bestemt seg for å presse Arendal høyere.

Etter drøye tyve minutter fikk Ranheim kampens, til nå, største sjanse. Michael Karlsen mottok ballen og sendte den videre på høyresiden hvor Aslak Witry kom som et prosjektil. Skuddet fra kanten av sekstenmeteren stryker stolpen bak Arendal-keeperen.

Ranheim stod godt etter og produserte sjanse på sjanse nå. Minuttet etter Witrys skuddforsøk, fikk vertene en dobbelsjanse til å gjøre mål. Samme Witry slo et nærmest perfekt innlegg til Reginiussen som avsluttet på hel volley, men keeper fikk slått unna. Returen havnet tilslutt tilbake til Finnmarkingen, men skuddforsøk nummer to ble også reddet av Arendals sisteskanse.

Reginiussen skulle igjen få sjanse til å få hull på byllen. Igjen etter flott Ranheimspill på høyresiden. Storflor slår ballen inn i feltet i retning Reginiussen, men igjen ble avslutningen for svak og keeper fanget ballen enkelt.

Så, like før pause skulle den forløsende scoringen komme. Gjertsen spiller en flott vektet pasning gjennom til indreløper Sandmæl. Innbytteren spiller ballen videre inn mot mål, og der dukket Michael Karlsen opp og setter inn sitt andre for sesongen. Dermed kunne Ranheim gå til pause med en svært fortjent ledelse.

2017-ranheim-arendal-karlsen-scorer
Michael Karlsen setter inn 1-0 på tampen av første omgang. Foto: Thomas Karlsen

Arendal tok mer tak fra start i den andre omgangen, og vant mange andreballer. Ranheim fikk sine sjanser til å kontre, men klarte ikke å fullføre angrepene fullt ut. Midtveis uti omgangen var Ranheim oftere og oftere i beleiring av Arendals sekstenmeter. Jakten på den viktige andrescoringen var i gang, men kom foreløpig ikke nærmere enn et skudd fra Storflor utenfor sekstenmeteren. Skuddet fikk keeper slått unna til corner.

Mye flott angrepspill fra Ranheim også i den andre omgangen, men siste pasningen og avslutningen var akkurat ikke god nok.

Tyve minutter før full tid tok Gjertsen ansvar. Etter strålende pasningskombinasjoner av Riksvold, Storflor og Reginiussen blir lynvingen spilt fri på sin venstrekant. Gjertsen utfordrer en mot en og drar seg inn i banen før han curler ballen opp i lengste hjørne. 2-0.

Ranheim var nærmere 3-0 enn 2-1 på dette tidspunktet. Spilte seg til flere gode sjanser, men ingen klarte å overliste Arendals keeper for tredje gang i kveld.

På overtid fikk Arendal redusering. Bortelaget flyttet opp flere folk og spilte direkte fra forsvar. På en flott pasning, tar innbytter Pepa ballen ned og setter den forbi Barli.

Flere sjanser til scoring kommer ikke og Ranheim får tre poeng i sin tredje strake kamp.