- En identitetssignering

Andreas Rye vender hjem til Ranheim

Annonse:

Andreas Rye er klar for spill i Ranheim de to neste sesongene. Den 23 år gamle kantspilleren får endelig drømmen om spill for Ranheim i OBOS-ligaen oppfylt. Andreas kommer fra Strindheim, der han i løpet av de tre siste sesongene har tatt store steg i et godt utviklingsmiljø.

Andreas er opprinnelig fra CSK og kom til Ranheim som 15-åring. Her gikk han løpet som gutte- og juniorspiller. Han trente mye med A-laget i 2012 og var også i kamptroppen i en seriekamp den sesongen. Etter det ble det ett år i forsvaret før Strindheim ble det naturlige steget på veien mot Ranheim og toppfotballdrømmen.

Andreas viser med dette at hardt arbeid over tid, sult og lidenskap, utviklingsfokus og det å klare å stå i det over tid gir belønning. Et klasseeksempel på hvordan den trønderske spillerutviklingsmodellen kan fungere i praksis, med samspill mellom flere klubber. Trener Svein Maalen er svært positiv til nå å få Andreas Rye inn i troppen.

- Vi vurderte han som potensiell A-spiller allerede tilbake i 2013 og definerte han da til slutt i kategorien spillere som skal gå gradene via tredje og andredivisjon Han er en spiller vi har fulgt over tid i Strindheim. Der har han gradvis utviklet rolleferdighetene sine under kyndig veiledning av John Pelu. Strindheim har et godt utviklingsmiljø, og dette har vært avgjørende for Andreas sin vei til oss. Kan spille på begge vingene i vårt 4-3-3 system og passer godt inn i vår spillestil med gode 1v1 ferdigheter og stor fart. Ikke minst er Andreas ydmyk og sulten på ny utvikling – som er helt nødvendige forutsetninger for å lykkes. En skikkelig identitetssignering, oppsummerer Maalen.

Andreas selv sier at dette har vært en drøm for han helt siden han kom til Ranheim som 15-åring. Han har vært tydelig hele tiden på et ønske om å få spille toppfotball for Ranheims a-lag en dag.

- Jeg er veldig glad for å få muligheten. Dette har vært et mål for meg hele tiden. Nå skal jeg fortsette å jobbe knallhardt, jeg vil bli bedre hver dag og har et klart mål om å vise meg fram i sesongen 2017, sier Andreas Rye.

Vi ønsker Andreas velkommen til Ranheim!

Andreas Rye

  • Født: 07. september 1993

  • Posisjon: Angrep

  • Tidligere klubber: Charlottenlund, Lyn, Strindheim

Annonse fra Eliteserien: